Kirikuõpetajad seovad jõululaupäeva jutluse praeguse ajaga

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere Kolmainu kirik.
Rakvere Kolmainu kirik. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Jõululaupäeval käivad kirikus ka need inimesed, kes sinna igapäevaselt ei satu. Tänasel jõulujumalateenistusel peetav jutlus on kirikuõpetajatele aasta üks olulisemaid. Lääne-Virumaa kirikuõpetajad avasid pisut saladust, millest nad täna õhtul inimestele räägivad. Samuti edastasid nad pühadeks kõigile inimhingedele häid soove. 

Rakvere kirikuõpetaja, Viru praost ja kirikuvalitsuse liige Tauno Toompuu rääkis, et peab jõululaupäeval nelja jõuluteenistust, milles ka neli eri sõnumit. "Ühisosaks on ehk see, et jõulusündmusel ehk Jeesuse Kristuse sündimisel on väga eluline tähendus ka tänases päevas. Sõnum Jumalast, kes on inimesele lähedal, tuleb vahel tänasele inimesele lihtsalt ümber tõlkida, siis saab see kõnekaks ka end usukaugeks ja skeptikuks pidavale inimesele. See on lihtne sõnum õnneliku elu võimalikkusest," kõneles Toompuu. Kirikuõpetaja soovis kõigile jõulupühadeks avarat meelt ja südant ning ikka häid uudiseid.

Kadrina ja Ilumäe kirikuõpetaja Meelis-Lauri Erikson ütles, et plaanis on rääkida kaubanduskeskusest ehk supermarketist. "Soovin inimestele jõulurahu ja jõulurõõmu," sõnas Erikson.

Haljala ja Esku kirikuõpetaja Margit Nirgi rääkis, et tänavune aasta on kohmetuma ja ehmatama pannud. "Armastuse puuduse, vaenulikkuse ja silmakirjalikkuse poolest, mida näeme üha enam ja sagedamini. On need siis poliitilised arutelud, probleemid või isikutevahelised suhted. See ei ole maha jätnud inimesi ka kultuuriprobleemide lahedamisel," mõtiskles Nirgi. Ta lisas, et sellepärast tahab ta soovida inimestele eelkõige armastust ja mõistmist. „Soovin meie rahvale veel paremat haridust ja südameharidust. Kui tahame paremat haridust, siis soovin ka tarku õpetajaid,“ ütles Nirgi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles