Haigekassa hakkab rahastama vähemalt 102 kiirabibrigaadi pidamist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiirabi. Foto on illustreeriv.
Kiirabi. Foto on illustreeriv. Foto: Arvet Mägi

Tervise- ja tööministri määrusega hakkab haigekassa uuest aastast rahastama vähemalt 102 kiirabibrigaadi pidamist, mis tagab teenuse kättesaadavuse praegusel tasemel.

Uus määrus tunnistab kehtetuks sotsiaalministri 2013. aastast pärineva määruse, mille järgi rahastatakse vähemalt vähemalt 95 kiirabibrigaadi pidamist.

Juba 2015. aastast töötab riigis kokku 102 kolmeliikmelist kiirabibrigaadi, millest kuus on reanimobiilibrigaadid ja ülejäänud õe- või arstibrigaadid. Kiirabi kohale jõudmise ajad olid juba siis maapiirkondades 14,4 minutit ja linnapiirkondades 7,6 minutit, selgub määruse seletuskirjast.

Brigaadide arvu suurendamine lähtus eesmärgist tagada kiirabi keskmine kohale jõudmise aeg kiirete kutsete korral maapiirkondades alla 21 minuti ning linnapiirkondades alla 12 minuti.  

Alates 1. jaanuarist läheb kiirabi rahastamine üle haigekassale, kuid olemasolevad kiirabi osutamise halduslepingud terviseameti ja kiirabibrigaadi pidajate vahel ning nendes sätestatud tingimused kehtivad tuleva aasta lõpuni.

Edaspidi sõlmib haigekassa ise kiirabibrigaadi pidajatega kiirabi rahastamise lepinguid ning kiirabi rahastamiseks üleviidav summa on 40,07 miljonit eurot ehk ligikaudu neli protsenti haigekassa eelarvest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles