Verekeskus kutsub Väike-Maarjasse doonoripäevale

Kristi Ehrlich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vere loovutamine.
Vere loovutamine. Foto: Meelis Meilbaum / Virumaa Teataja

Põhja-Eesti regionaalhaigla verekeskus ootab nii uusi kui ka püsidoonoreid verd loovutama uue aasta esimesel tööpäeval, 2. jaanuaril kella 11–15 Väike-Maarja seltsimajas toimuvale doonoripäevale.

"Verekeskusel on suur rõõm alustada uut, 2018. aastat Väike-Maarjas doonoripäeva korraldamisega. Siin on stabiilne doonorite kogukond, kes iga kolme-nelja kuu tagant meie doonoripäevi usinalt külastab. Viimasel ajal on haiglate tellimustest johtuvalt eriti suur nõudlus reesusnegatiivse vere järele, kuid ka teiste veregruppide verevarud vajavad täiendamist," kõneles Põhja-Eesti regionaalhaigla verekeskuse doonorluse arendusjuht Ülo Lomp.

Viimati käis regionaalhaigla verekeskus Väike-Maarjas 14. septembril, mil doonoripäeva külastas 67 inimest, tervislik seisund lubas verd loovutada 62 doonoril ning koguti peaaegu 28 liitrit verd.

Doonoriks sobib terve, puhanud ja söönud ning vähemalt 50 kilogrammi kaaluv inimene vanuses 18–60 eluaastat, kes on Eesti vabariigi kodanik või elanud Eestis elamisloa alusel üle ühe aasta. Verekeskus julgustab doonoreid verd loovutama regulaarselt kolm-neli korda aastas. Minimaalne kahe vereloovutamise vaheline aeg peab olema 60 päeva, naistel soovituslikult 90 päeva.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles