Lääne-Viru maakondliku talituse juht on Tarmo Mikkal

Toomas Herm
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tarmo Mikkal.
Tarmo Mikkal. Foto: Erakogu

Neljapäeval kinnitati ametisse 14 regionaalhalduse osakonna maakondliku talituse juhti, Lääne-Virumaal sai selleks Tarmo Mikkal.

Talituse juhid valis välja konkursikomisjon. Regionaalhalduse osakond ja selle talitused alustavad tööd tuleva aasta 2. jaanuaril.

"Uus aasta algab teisiti. Maavalitsused suletakse ning selle ülesanded jagatakse riigiasutuste ja omavalitsuste vahel ära," ütles riigihalduse minister Jaak Aab. "Osa maavalitsuste ülesandeid võtab üle rahandusministeeriumisse loodav osakond, mille talitused hakkavad paiknema igas maakonnas. Regionaalhalduse osakonna talituste tööd hakkavad eest vedama talituste juhid. Nende leidmiseks korraldasime avaliku konkursi ning kui võtta arvesse kõik talitused, siis juhikandidaate oli kokku lausa 268. Usun, et leidsime talitustele tugevad juhid ning uuest aastast saavad nad tõrgeteta tööle asuda."

Uue loodava osakonna põhiülesanneteks on kohalike omavalitsuste nõustamine, haldus- ja asustusüksuse piiride muutmise korraldamine, arvamuse avaldamine maakonda puudutavas valdkondlikus poliitikas, regionaalpoliitika kavandamises ja väljatöötamises osalemine, maakonnaplaneeringute ja riigi eriplaneeringute koostamise korraldamine, järelevalve teostamine kohalike omavalitsuste planeeringute üle ja kohalike omavalitsuste nõustamine planeeringute küsimustes, riigi teenuste osutamise koordineerimine maakonnas, kohalikes omavalitsustes järelevalve tegemine vara tagastamise ja kompenseerimise valdkonnas.

Regionaalhalduse osakonna maakondlikes talitustes hakkab sõltuvalt maakonnast töötama 3–7 töötajat. Kokku alustab osakonna koosseisus uuest aastast tööd 67 inimest. Tänavu 1. jaanuari seisuga töötas maavalitsustes kokku 477 töötajat.

Igas maakondlikus talituses hakkab tööle talituse juhataja ja enamasti ka planeerijad ning arhivaarid. Lisaks on osakonnas kuus kohalike omavalitsuste nõunikku, kaks omandireformi peaspetsialisti, kelle tööalaks saab reeglina mitu maakonda, ning maakondliku arendustegevuse nõunik, kes asub Pärnus ja kelle tööpiirkond on kogu Eesti. Uue regionaalhalduse osakonna juhatajaks saab Väino Tõemets.

Talitused kuuluvad rahandusministeeriumi regionaalhalduse osakonna koosseisu ning maakondlikel talitustel pole laialdast otsustuspädevust ja eelarvet. Talituse juht ei ole uus maavanem. Maavanema rolli täitmist maakonna tasandil tulevast aastast alates enam ei toimu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles