Armeenlased käisid Rakveres renoveerimisega tutvumas

Toomas Herm
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vanade majade energiatõhususe nõuete tõstmisel ei saa renoveerimiskulusid ainult omanike õlule panna.
Vanade majade energiatõhususe nõuete tõstmisel ei saa renoveerimiskulusid ainult omanike õlule panna. Foto: MEELIS MEILBAUM/VIRUMAA TEATAJA

Eesti Korteriühistute Liitu (EKÜL) väisas detsembris Armeenia kõrgete riigiametnike delegatsioon, programmi kuulus ka tutvus Rakvere renoveerimisprojektidega.

"Armeenia soovib peatselt luua uut elamuseadusandlust ja neile on oluline teiste üleminekuriikide samalaadne kogemus," rääkis EKÜL-i juhatuse esimees Andres Jaadla, kes on ühtlasi ka Euroopa Liidu kosmoseekspert. "Armeenias on küll seadusandluse kohaselt loodud meie korteriühistutega võrreldavad mudelid, aga praktikas ei toimi see nagu vaja. Majandus- ja justiitsministeeriumi, Jerevani linna ja teiste omavalitsuste esindajad tulidki õppima ja kogemusi vahetama, kuidas elamufondi säilitamine reaalselt toimima saada."

Külalised olid väga huvitatud Eesti ühistute õhksoojuspumpade ja päikeseenergia kasutamise kogemustest ning pidasid seda Armeenia kliimasse väga sobivaks.

Eesti Korteriühistute Liit on ühistute teemal koolitusi pidanud ning Eesti kogemust tutvustanud ka Valgevenes, Ukrainas, Gruusias ja Albaanias, Tuleva aasta suvel korraldab Eesti Korteriühistute Liit Tallinnas Euroopa elamuorganisatsioonide ühenduse Housing Europe liikmete üldkogu, mis toob Eestisse sadakond elamumajanduse tippjuhti ning eksperti Euroopa Liidust ja partnerriikidest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles