Grippi haigestumine püsib madalal tasemel

Margus Martin
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tsitruselistes ohtralt sisalduv C-vitamiin aitab haigused eemal hoida.
Tsitruselistes ohtralt sisalduv C-vitamiin aitab haigused eemal hoida. Foto: Internet

Ülemiste hingamisteede viirusnakkustesse haigestumine püsis terviseameti teatel eelmisel nädalal riigis stabiilsena ning grippi haigestumine madalal tasemel. Samal ajal jätkub uute gripiviiruste kinnitamine laboratoorselt.

Möödunud nädalal kinnitati kolm A-gripi- ja kuus B-gripiviirust. Täpsemalt määratleti kaks A-gripiviirust, mis osutusid A-gripiviiruse alatüüpideks (H3).

Arstide poole pöördunud 3719 inimesest olid ligi 40 protsenti lapsed. Olulisi erinevusi haigestumuses maakondade lõikes ei olnud. Suurema osa haigestunutest moodustasid kuni neljaaastased lapsed, kuid mõningane kasv oli seotud pigem vanemaealiste, 65-aastaste ja vanemate inimeste haigestumisega. Haiglaravi on sel gripihooajal vajanud kuus inimest.

Grippi ja gripilaadsetesse haigustesse haigestumuse intensiivsust hinnatakse praegu madalaks nii Eestis kui ka Euroopas tervikuna. Erandiks on Prantsusmaa ja Iirimaa, kus on täheldatud püsivat gripiviiruse levikut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles