Libeduseoht teedel suureneb

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Libe tee.
Libe tee. Foto: Arvet Mägi / Virumaa Teataja

Liiklusjuhtimiskeskuse teatel langevad teetemperatuurid laupäeval ja ööl vastu pühapäeva paiguti miinusesse ja seega suureneb libeduseoht.

Pärastlõunal olid põhi- ja suuremad tugiteed märjad või niisked, Lääne-Eestis soolamärjad või -niisked. Teepinnatemperatuurid on pea kõikjal kergelt plussis, kuid kõiguvad nulli ümber ning langevad paiguti miinuspoolele, nii et arvestada tuleb suureneva libeduseohuga.

Ilm on laupäeval pilves selgimistega, vaid üksikutes kohtades on nõrka vihmasadu, ning nähtavus teedel on hea.

Prognoosi kohaselt püsib laupäeva õhtul ja pühapäeva öösel pilves selgimistega ning olulise sajuta ilm. Hõreneva pilvkatte all langeb temperatuur õhtul sisemaal null kraadi lähedale ning öösel kuni nelja külmakraadini. Libeduseoht teedel on suur. Kohati tekib udu.

Maanteeamet tuletab sõidukijuhtidele meelde, et liiklusõnnetuste tappev jõud tuleb sõidukiirusest. Kiiruse valik on aga iga juhi enda otsustada ja vastutada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles