President annab riiklikud aumärgid üle Narvas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Narva Hermanni kindlus.
Narva Hermanni kindlus. Foto: Internet

21. veebruari keskpäeval annab president Kersti Kaljulaid Tartu ülikooli (TÜ) Narva kolledžis riiklikud teenetemärgid inimestele, kelle pikaaegne pühendumine oma tegevusele ja tööle on muutnud kogu Eesti paremaks, kirjutab Põhjarannik.

Üritusel "Eesti tänab" esitab oma kõne ka noor, kes osutub presidendi välja kuulutatud konkursi "Kirjuta Eestile!" võitjaks.

"Vabariigi sajanda sünnipäeva tähistamise kandev telg on, et see on kõigi meie inimeste sünnipäev. Nii toimub ka sünnipäevanädalal terve hulk sündmusi ning korraldajate soov on olnud viia see sünnipäevameeleolu võimalikult paljudesse Eestimaa nurkadesse," selgitas presidendi kantselei pressiesindaja Mailin Aasmäe.

Nii on üritus "Eesti tänab", kus riigipea annab üle aumärgid, sel aastal Narvas. Kultuuri- ja teaduspreemiate üleandmise tseremoonia toimub Haapsalus. Pärnus avatakse monument päästekomiteele, Paides peetakse aga vabariigi aastapäeva jumalateenistus.

On teada, et Eesti vabariigi 100 aasta juubelile pühendatud presidendi vastuvõtule ja pidulikule kontserdile eesti rahva muuseumisse on tänavu kutsutud varasema tuhatkonna asemel umbes 1500 inimest. See, kas juubeliaastal on ka aumärgisaajaid tavapärasest rohkem, selgub veebruari alguses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles