Kutsumata külalise tapnud Juri võeti vahi alla

Toomas Herm
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maja Kundas, kus tapatöö toimus.
Maja Kundas, kus tapatöö toimus. Foto: Marianne Loorents

Viru maakohus rahuldas reede pärastlõunal prokuratuuri taotluse võtta kohtueelseks uurimiseks vahi alla 53-aastane Juri, kes ööl vastu neljapäeva tappis Kundas Astangu tänaval oma kodus 37-aastase Romani.

Juri pole varem kohtulikult karistatud. Prokuratuur põhjendas tema vahi alla võtmise taotlust võimaliku kohtumenetlusest hoidumisega.

Juri ema rääkis Virumaa Teatajale, et poeg oli end pärast juhtunut ise politseile üles andnud.

Juri ema sõnul oli Roman kunagi tema poja juures töötanud ning olla ka vangis istunud. Juri töötas aga viimasel ajal Soomes. Kui ta kodumail oli, käinud Roman sageli talt raha laenamas. Ning tihti oli mees joobes. Juri ja tema vanemad ei tahtnud Romaniga tegemist teha, kuid rahaküsija pressis end peale, ronides isegi üle aia.

Tapatöö pandi toime ilmselt meestevahelise tüli käigus ööl vastu neljapäeva kella kahe paiku, kui Roman oli taas Juri kodus. Kinnitamata andmetel oli taparelvaks kirves.

Juhtunu uurimiseks on alustatud kriminaalmenetlust tapmise paragrahvi alusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles