Rakvere meeskoor tahab hääli paremaks saada

Eva Klaas
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ahti Bachblum.
Ahti Bachblum. Foto: Meelis Meilbaum / Virumaa Teataja

Uus aasta algab meeskoor Rakverele teisiti kui seni, sest kooriga hakkab töötama ka hääleseadja. 

Meeskoori nägu kujundavad aasta esimesel poolel eelkõige dirigent Ahti Bachblum ja üle nädala ka hääleseadja Villu Valdmaa.

Koori peadirigent Jaanus Nurmoja liitus ümberõppeprogrammiga "Vali IT", et õppida programmeerimist, ja seetõttu jääb tal muusikaks ja tööks kooriga senisest vähem aega. 

Proovid toimuvad tavapäraselt kolmapäeviti kell 18 Rakvere kultuurikeskuses. Vastu võetakse nii uusi lauljaid kui ka koori tagasipöördujaid. Uue aasta esimene proov on 10. jaanuaril. 

Koori selle hooaja suurim ettevõtmine on osavõtt Eesti Meestelaulu Seltsi juubelile pühendatud laulupäevast Kuressaares 15. juunil. Sel peol kõlab nii vanu tuttavaid meeskoorilaule kui ka päris uusi teoseid, millest nii mõnigi kantakse ette järgmise aasta üldlaulupeol. Laulupäeva kunstiline juht ja mitme uudisteose autor on noor helilooja Rasmus Puur. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles