Ligi 377 000 inimest on ID-kaardi sertifikaadid uuendanud

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ID-kaardid. Foto on illustreeriv.
ID-kaardid. Foto on illustreeriv. Foto: Internet

Ligi 377 000 e-residenti on praeguseks uuendanud oma turvaveaga ID-kaarti ning möödunud aasta detsembrist on see arv kasvanud 37 000 võrra.

Kauguuendamise kaudu ehk kodust lahkumata on ID-kaarti uuendatud ligikaudu 283 500 inimest ning politsei- ja piirivalveametis (PPA) ligi 93 500 inimest, sõnas riigi infosüsteemi ameti (RIA) kommunikatsioonispetsialist Kati Tamm.

ID-kaarti saab uuendada kuni 31. märtsini, pärast seda uuendamata sertifikaadid tühistatakse. Praegu on koormused madalad ning PPA ja RIA soovitavad kaarti uuendada kodust lahkumata.

3. novembri hilisõhtul peatas riik ligi 760 000 turvariskiga ID-kaardi sertifikaadid. Turvarisk puudutab ligi 800 000 ID-kaarti, sealhulgas digi-ID-d ning e-residendi- ja elamisloakaarti. Turvarisk ei puuduta mobiil-ID-d ega enne 2014. aasta oktoobrit välja antud ID-kaarte.

Septembri alguses teatasid valitsus, RIA ja PPA avalikkusele ID-kaardi turvariski avastamisest Tšehhi teadlaste poolt. Seni teadaoleva teabe kohaselt ei ole turvarisk ühegi konkreetse kaardi puhul realiseerunud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles