Haljala vald kestab kindlasti kaua

, Haljala vallavanem
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haljala vallajuht Leo Aadel.
Haljala vallajuht Leo Aadel. Foto: Meelis Meilbaum / Virumaa Teataja

Alates 15. jaanuarist 2018 lõpetas majandus- ja hankejuht Marko Teiva omal soovil pikaajalise teenistussuhte Haljala vallavalitsuses. Lõpp hea, kõik hea. Aega, raha ja energiat saab kindlasti otstarbekamalt kulutada kui kohtus käimisele ja vaidlemisele kahel ametitoolil istumise võimekuse üle. Kuna vastukajas mõned faktid siiski paika ei pea, on vajalik üht-teist täiendavalt selgitada.

Kui Marko Teiva osutus valituks naaberomavalitsuse vallavanemaks, leppisime kokku tema lahkumisavalduse esitamises ja talle kolme kuu preemia määramises. Ta on teinud Haljala vallas head tööd, mida hindan kõrgelt. Paraku ei jäänud kokkulepe pidama ning nõudmine ajaga suurenes: esmalt muutus see kuue, siis viie ja lõpuks ikkagi kolme kuupalga suuruseks hüvitiseks. Sellise ebaõige käitumismustri juures ei pidanud ka mina enam kokkulepet millekski ning loobusin preemia määramise kavatsusest.

Lahkumisavalduse esitamist ootasin ikkagi ning 27. detsembril edastasin Marko Teivale teate tema üleviimise kohta. Territooriumi, elanike ja hallatavate asutuste arvu suurenemine Haljala ja Vihula valla ühinemisel ei toonud minu arvates kohe kaasa koondamissituatsiooni, samale seisukohale jäid ka rahandusministeeriumi ametnikud.

Pöördumine, millele Marko Teiva ootab minu vastust, on ilmselt tema arvutis ega ole minuni veel jõudnud. Ametijuhendis muutus vaid ametinimetus, kõik teenistuskohustused jäid samaks. Alates 27. novembrist ei ole ma tööandjana saanud edastada ühtegi tööülesannet, kuna Marko Teiva viibis korralisel puhkusel, seejärel hoolduslehel ja haiguslehel. 11. jaanuaril puudus ta põhjuseta töölt ning päev hiljem esitas lahkumisavalduse.

Mul on hea meel, et asendustegevuse asemel saame mõlemad keskenduda põhitegevusele. Väärikus ja sirgeselgsus on avalikus teenistuses sama olulised väärtused kui seadusekuulekus ja jokk-skeemitamise vältimine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles