Majanduskomisjon tutvub Lääne-Virumaa ettevõtluskeskkonnaga

Eva Samolberg-Palmi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Komisjon tutvub Virumaa kiires arengus osaleva hotelli- ja veekeskuse Aqva Spa tegevusega.
Komisjon tutvub Virumaa kiires arengus osaleva hotelli- ja veekeskuse Aqva Spa tegevusega. Foto: Erakogu

Riigikogu majanduskomisjon kohtub täna väljasõiduistungil Rakveres kolme kohaliku ettevõtte esindajate ja linnajuhtidega.

"Toiduainete tootmise ja müügiga tegelev AS OG Elektra ja Rakvere lihakombinaat annavad tööd väga paljudele piirkonna elanikele, mistõttu soovime saada kohapeal vahetut teavet ettevõtluskeskkonda mõjutavate tegurite kohta," ütles komisjoni esimees Sven Sester.

Sesteri sõnul külastatakse Grossi Toidukaupade omanikfirmat AS-i OG Elektra ennekõike seetõttu, et viimasel ajal on kõne all olnud väikepoodide saatus ja olukord kaubanduses. Samuti on see hea võimalus tutvuda äriettevõttega, mis tegeleb nii toomise kui ka müügi korraldamisega, hõlmates kogu ahelat tootjast tarbijani – seda eeskätt tänu oma tootmisüksustele, logistikakeskusele ja jaekaupluste ketile.

Eesti suurimat toiduainetööstuse ettevõtet Rakvere lihakombinaati külastades tutvuvad komisjoni liikmed ettevõtte labori ja pakendamiskeskusega. Kokkusaamisel tulevad kõne alla nii ettevõtte areng koduturul kui ka viimase aja seadusemuudatuste, sealhulgas maksumuudatuste mõjud nii otseselt lihakombinaadile kui ka ettevõtlusele laiemalt.

Lisaks tutvub komisjon Virumaa kiires arengus osaleva hotelli- ja veekeskuse Aqva Spa tegevusega. Turismikompleks on saanud piirkonnas hinnatud spordi- ja vaba aja veetmise paigaks ning kohtumisel arutatakse Eesti kui turismi sihtkohariigi atraktiivsusega seotud teemasid.

Piirkonna ettevõtluskeskkonna arendamise võimalustest räägitakse kohtumisel Rakvere linnapea Marko Tormi ja linnavolikogu esimehe Mihkel Juhkamiga.

Väljasõiduistungil osalevad veel komisjoni aseesimees Toomas Kivimägi ja liikmed Jaanus Marrandi, Erki Savisaar, Tarmo Kruusimäe ja Raivo Põldaru.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles