Suurtükiväepataljon tähistas 100. sünnipäeva rännakuga läbi Rakvere

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Suurtükiväepataljoni sajanda aastapäeva tähistamine tõi Rakveresse üle 200 suurtükiväelase.

Aastapäeva tähistamine algas kell 10 rivistusega Rakvere raudteejaamas, kus huvilised said tutvuda nii pataljonis praegu kasutusel olevate 155-millimeetriste ning 122-millimeetriste haubitsatega kui ka vabadussõjas kaudtule taganud ajaloolise 76-millimeetrise kahuriga M1900.

"Rakvere raudteejaam on meile väga tähtis koht – siit läks meie eelkäija vabadussõtta, et pidada Rägavere lähedal esimesed lahingud. Mälestades ning andes au vapratele sõduritele, kõnnime meie sama teed," ütles suurtükiväepataljoni ülem kolonelleitnant Arbo Probal.

Raudteejaamast liikusid suurtükiväelased vabadussõja ausamba juurde ning asetasid sinna pärja vabadussõjas võidelnute ja langenute auks. Ausamba juurest mindi Rakvere Linnakalmistule, et mälestada vabadussõjas suurtükipatarei ülemana võidelnud kapten Jaan Tõnissoni. Rännak lõppes Rägavere ausamba juures. Rännakul osalejad olid lahinguvarustuses ja kandsid teenistusrelvi, imitatsioonivahendeid ei kasutatud.

Suurtükiväepataljoni asutamiskuupäevaks loetakse 16. jaanuari 1918.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles