Koolidel on võimalus liituda kiusamise vähendamise programmiga KiVa

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiusamise halb mõju ulatub kiusatavast ja kiusajatest palju kaugemale.
Kiusamise halb mõju ulatub kiusatavast ja kiusajatest palju kaugemale. Foto: Ants Liigus

SA Kiusamisvaba Kool kutsub kõiki Lääne-Virumaa koole üles liituma kiusamise ennetamise ja vähendamise programmiga KiVa. Huvitatud koolide sooviavaldusi oodatakse kuni 16. veebruarini.

Uuringud näitavad, et iga neljas kuni viies Eesti koolilaps on kiusamise ohver. Sihtasutuse Kiusamisvaba Kool tegevjuht Triin Toomesaar ütles, et kiusamine on tõsine probleem, mis mõjutab nii laste vaimset kui ka füüsilist tervist, aga ka õpitulemusi, enesehinnangut ja mina-pildi kujunemist ehk ühe tulevase täiskasvanu edasist elu tervikuna. "Seetõttu on äärmiselt oluline koolidel tegeleda kiusamise süsteemse ja järjepideva ennetamise ja vähendamisega," rääkis Toomesaar.

Turu ülikooli teadlaste poolt välja töötatud teadus- ja tõenduspõhine KiVa-programm pakub välja konkreetseid lahendusi, sisaldades hulgaliselt praktilist tegevust ja materjale, sealhulgas veebipõhist õpet.

Eestis rakendab programmi ligi 50 kooli. Tänavu sügisel soovitakse KiVa-ga laieneda veel 20 Eesti kooli. Pooled uuel õppeaastal programmi rakendavatest koolidest on juba leitud, kuid värbamisega soovitakse leida veel kümme õppeasutust.

Kõik huvitatud koolid on hiljemalt 16. veebruariks oodatud täitma sooviavaldust sihtasutuse Kiusamisvaba Kool kodulehel.

Samast leiab ka lisainfot kiusamise, KiVa-programmi ning seda juba rakendavate koolide kogemuste kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles