Spordipreemiale esitati virulasigi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arvet Mägi

Riiklikele spordipreemiatele esitati 41 kandidaati. Kahele elutööpreemiale esitati 18 ning kuuele aastapreemiale 23 kandidaati. Elutööpreemiale kandideerib judo- ja sumotreener Riho Rannikmaa ja aastapreemiale maadleja Epp Mäe.

Eesti Sumoliit, Eesti Judoliit, Lääne-Virumaa Spordiliit ja Vinni vald ning Kaido Höövelson esitasid elutööpreemia kandidaadiks judo- ja sumotreeneri Riho Rannikmaa. 

Eesti Maadlusliit esitas aastapreemiale aga maadleja, 2017. aastal naistemaadluses –75 kg kategoorias EM-il 3. koha ja MM-il 5. koha saavutanud Tudu päritolu Epp Mäe.

Riho Rannikmaa kohta on öeldud, et ta on mees, kes tõesti kogu hingest ja südamest on spordile pühendunud. Ta on mees, kes on uskunud sellesse, mis ta teeb. Ta on mees, kes on teoks teinud selle, millesse on uskunud: et väikest Eestit tuntakse kaugel Jaapanis, aga tegelikult kogu maailmas, suure sumomaana. Riho Rannikmaa on kire ja südamega edendanud erinevaid kahevõitlusalasid, olles ka paljude alade pioneer Eestis. Riho Rannikmaa käe all on treeninud sajad ja sajad judo- ja sumomaadlejad.

Tema õpilased on Aavo Põhjala, Yrjo Kalde, Arvo Päike, Andres Põhjala, Ando Pehme, Georgi Vihljajev, Egne Kont, Virge Tähemäe, Kaido Höövelson, Mille Sang, Maie Sang, Kaido Tamme, Ott Juurikas, Pille Pudel, Reili Reinsaar, Kristel Mäekivi, Liivar Kongi, Jaanus Freienthal, Christina Ojasoo, Liis-Maria Koulen, Toomas Braun, Karmen Kukk, Mari Liis Mihkelson.

Riho Rannikmaa on aktiivselt tegutsev sumo- ja judokohtunikuna. Ta on olnud Eesti Judoliidu juhatuse liige (1973–2014), 1996. aastast Eesti Sumoliidu juhatuse liige ja peasekretär, 2012. aastast ja Euroopa Sumoföderatsiooni peasekretär ja juhtkomitee liige. 

Epp Mäe on kaheksakordne Eesti meister naiste vabamaadluses (2007, 2009–2015), neljakordne Eesti meister sumos, kolmekordne Eesti meister rannamaadluses ja ühekordne Eesti meister judos. 2015. aastal valiti Epp Mäe Eesti aasta parimaks naissportlaseks.

Aastapreemiaid antakse välja kuus.

Preemia määramisel arvestatakse sportlikke tulemusi, edukat treeneritööd, tulemuslikkust sporditöö korraldamisel ning panust spordi propageerimisse, spordipedagoogikasse või sporditeadusesse, mis on saavutatud või avalikustatud eelmise kalendriaasta jooksul.

Iga aastapreemia suurus  on 9600 eurot.

Preemiate saajad otsustab Eesti Spordi Nõukogu ettepaneku alusel valitsus.

Preemiad antakse üle 20. veebruaril Läänemaa ühisgümnaasiumis Haapsalus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles