Galerii: vaata pilte Rakveres kahes paneelmajas avastatud ohutusalastest rikkumistest

Toomas Herm
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna ennelõunal kontrollisid Ida päästekeskuse ohutusjärelevalve büroo kaks juhtivtöötajat Rakveres kolme paneelmaja, millest kahes avastati vähem kui tunni aja jooksul mitmeid rikkumisi.

Päästeametnikud kontrollisid hoonete trepikodasid ja keldreid. Tähelepanu pöörati evakuatsiooniteedele ja põlevmaterjali ladustamisele.

Sagedaseks rikkumiseks oli see, et trepikodades polnud tagatud evakuatsiooniks vajalik vähemalt 1,2 meetri laiune tee. Peamiseks takistuseks olid taimed.

Leiti ka kolm lapsevankrit. Ühes keldris oli elektrikilbi alla ladustatud põlevmaterjali, mis on keelatud. Käsipuudele kinnitatud jalgrataste lukud andsid alust oletada, et kevadel ilmuvad välja uued takistused – kaherattalised.

Kolmest paneelmajast oli ainsana laitmatus korras Seminari 11. Selle korteriühistu juhatuse liige Ingmar Papstel näitas pealekauba ka oma remonditavat korterit, kus lisaks korras häiresignalisatsioonile oli kontrollitud tulekustuti. Loodetavasti lisandub päästetöötajate kiidusõnadele lähitulevikus ka päästeteenistuse tunnustus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles