Haljala ristmiku ehitusleping sai allkirjad

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haljala liiklussõlm.
Haljala liiklussõlm. Foto: Internet

Maanteeameti ning ühispakkujate Lemminkäinen Eesti ASi ja ASi Teede Tehnokeskus esindajad allkirjastasid Haljala eritasandilise liiklussõlme projektee­rimis- ja ehituslepingu, mille maksumus on 11 560 323 eurot. 85% sellest summast tuleb Euroopa Liidu Ühtekuuluvusfondist ja tööde valmimistähtaeg on 2013. aasta jaanuar.

Vastavalt lepingule koostab töövõtja Haljala eritasandilise liiklussõlme ja Tallinna-Narva maantee km 87,0-90,5 lõigu rekonstrueerimise projekti ning ehitab nimetatud teelõigu mööda olemasolevat trassi I klassi nõuetele vastavaks 6meetrise eraldusribaga neljarajaliseks (2 + 2) maanteeks.

Haljala liiklussõlm on kavandatud osalise ristikheina lahendusega koos ringristmikega rampidega, mis ristuvad Rakvere ja Haljala teedega. Üle põhimaantee ehitatakse 88 m pikkune ja 16,5 m laiune viadukt (88,5. kilomeetril) ning 89 m pikkune 3,5 m laiuse rajaga jalg- ja jalgrattaviadukt (88,9. kilomeetril).

Ühtekokku valmib 2 km kogujateid, 2 km rampe, 1,5 km jalg- ja jalgrattateid, 5 km jagu teevalgustust ning 350 m müratõkkeseina. Põhimaantee sõidusuundade vahelisele eraldusribale istutatakse autotulede pimestamise vältimiseks hekk, samuti haljastatakse bussipeatused, ringristmikud, müratõkkevall ning jalg- ja jalgrattateede ääred.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles