Muusik Kadri Voorand tegi Rakveres modellidebüüdi

Inna Grünfeldt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tuntud ja tunnustatud muusik Kadri Voorand, keda äsja pärjati aasta koorihelilooja tiitliga, leidis New Yorgis ja Londonis viibimise vahel aega veeta tunnike Rakvere Galeriis kohalikele kunstnikele poseerides.

Kunstnikud tegid muusikust visandeid, millest võib sündida pilte portreenäitusele “Meie, virulased”. Seanss toimus ainsal vabal hetkel, mille muusik suutis oma tihedast graafikust leida: pühapäeva õhtul kell 21.

Kadri Voorand ütles, et oli kutsest põnevil, kuna pole kunagi portreteeritav olnud ja teda pole varem kunstiteosel kujutatud. Oma modellidebüüti suhtus ta nagu kontserti ning valis kunstnike ette astumiseks oma lavalise muusikumina.

Kunstnike hinnangul sai Kadri Voorand poseerimisega suurepäraselt hakkama: ta suutis terve tunni vältel hoida naeratust ja täpset asendit.

Kadri Voorand hindas galeriist saadud kogemust väga toredaks. “Sain selle tunni jooksul nii palju mõtteid mõelda,” ütles ta. Muusik, kel aina tuli takus – alles ta naasis ansambliga Estonian Voices New Yorgist ning kohe oli suundumas Londonisse –, tõttas hilisõhtul galeriist Haljala poole, et jõuaks “ema juures pitsat süüa”.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles