Päästeamet tuvastas enamikus kortermajadest puudusi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kortermaja Püssis.
Kortermaja Püssis. Foto: KV.EE

Päästeameti korraldatud kontrollreididest selgus, et rohkem kui kahel kolmandikul kortermajadest on turvalisuses puudujääke.

Üle Eesti 15.–19. jaanuarini kontrollitud 385 kortermajast oli puudusi 72 protsendil, teatas päästeameti pressiesindaja.

Mitmesuguseid puudusi tuvastati 579, peaaegu pooltes (48 protsendil) majades olid puudused seotud evakuatsiooniteedega ehk siis trepikodades ladustati esemeid.

Päästeamet alustas kontrollimise järel 95 haldusmenetlust.

“Huvi kontrollkäikude vastu oli suur, korteriühistud pöördusid enne kontrollkäike kõikidesse keskustesse mitmete küsimustega. Palju küsimusi oli seotud trepikojas hoitavate esemetega ja võimalike menetlustega. Neid kortermaju, kus tuvastati probleeme, kontrollitakse lähikuudel uuesti, et vaadata, kas puudused on kõrvaldatud,” ütles päästeameti pressiesindaja.

Kõige enam kontrolliti kortermaju Ida-Virumaal (123) ja Tallinnas (103). Korras kortermaju oli pealinnas kontrollitutest 26, Ida-Virumaal 47.

Lisaks evakuatsioonipääsudele olid puudused seotud tuletõkkesektsioonide, küttesüsteemide, elektripaigaldiste, põlevmaterjali ladustamise, päästemeeskonna juurdepääsu ning tuleohutuspaigaldistega.

Suur üleriigiline kontroll tuleb praeguste plaanide järgi sügisel, ütles päästeameti esindaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles