Alanud nädala teisel poolel läheb sulale

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sulailm.
Sulailm. Foto: Urmas Luik

Kui nädala algus pakub veel kohati krõbedaid külmakraade, siis nädala teisel poolel läheb sulale, prognoosib ilmateenistus.

Kolmapäeval laieneb madalrõhkkonna serv üle Läänemere. Pärast keskööd hakkab saartel lund sadama, hommikuks laieneb sadu mandrile ja muutub tihedaks, samuti tuiskab. Lõuna- ja edelatuul tugevneb 5–12, saartel ja rannikul kuni 15, puhanguti 20 m/s. Õhutemperatuur on Lääne-Eestis vahemikus –2 kuni –7, Kesk- ja Ida-Eestis –8 kuni –12 kraadi. Päeval sajab mandril tihedat lund ja tuiskab, saartel ja õhtul ka läänerannikul muutub sadu vesisemaks ja on jäidet. Puhub lõuna- ja kagutuul 7–12, puhanguti 16, saartel ja rannikul kuni 23 m/s. Õhtu poole pöördub tuul edelasse ja üürikeseks tõmbub veidi tagasi. Õhutemperatuur on Lääne-Eestis ennelõunal vahemikus –1 kuni –5 kraadi, pärastlõunaks tõuseb üle 0 kraadi, Kesk- ja Ida-Eestis on aga vahemikus –4 kuni –7 kraadi.

Neljapäeval tekib Skandinaavia keskosa kohal uus osatsüklon, liigub edelavoolus edasi Lapimaa suunas ja selle lõunaserva mööda kandub Eesti kohale soe õhumass. Aeg-ajalt sajab, ja enamasti vihma, vaid öö hakul tuleb sadu Ida-Eestis veel lume ja lörtsina. On jäidet. Tuul tugevneb uuesti ja puhub öösel edelast, sisemaal on puhanguid 15, rannikul 20 m/s, päeva jooksul tuul veidi nõrgeneb. Õhutemperatuur on öösel vahemikus 0 kuni +5 kraadi, enne keskööd võib Ida-Eestis veel alla 0 kraadi olla, päeval tuleb +2 kuni +5 kraadi.

Reedel jõuab uus osatsüklon Norra rannikule ja laieneb üle Skandinaavia ning selle serva mööda jätkub võrdlemisi sooja õhu vool üle Läänemere ümbruse. Öösel sajab kohati vihma, päeval võib sadu laialdasem olla ja sekka ka lörtsi tulla. Õhutemperatuur on öösel vahemikus 0 kuni +2 kraadi, päeval +1 kuni +4 kraadi.

Laupäeval liigub madalrõhkkond edasi Botnia lahe äärde ja selle servas sajab vihma, sekka ka lörtsi. Öösel on sadusid hõredamalt, päeval laialdasemalt. Puhub võrdlemisi tugev lõuna- ja edelatuul. Õhutemperatuur on öösel vahemikus –1 kuni +2, päeval 0 kuni +3 kraadi.

Pühapäeva öösel madalrõhkkonna mõju väheneb ja kohati sajab lörtsi ja vihma. Tuul üürikeseks nõrgeneb, kuid juba hommikul algab saartel tugevnemine. Skandinaaviast laieneb Läänemerele uue aktiivse madalrõhkkonna serv. Päev tuleb tugeva lõunatuulega, tõenäolised puhangud on 20 m/s, õhtul pöördub saartel edelasse. Aeg-ajalt sajab lörtsi. Õhutemperatuur on öösel vahemikus –2 kuni +1, päeval 0 kuni +2 kraadi.

Järgmisel esmaspäeval liigub madalrõhkkond edasi Soome ja selle lõunaservas lõõtsub meil tugev lõuna- ja edelatuul. Aeg-ajalt sajab lörtsi, sekka ka vihma. Õhutemperatuur on öösel vahemikus –1 kuni +2, saartel kuni +4 kraadi, päeval on +2 kuni +4 kraadi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles