Verekeskus kutsub virumaalasi taas doonoripäevale

Kristi Ehrlich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vere loovutamine.
Vere loovutamine. Foto: Meelis Meilbaum / Virumaa Teataja

Põhja-Eesti regionaalhaigla verekeskus ootab nii uusi kui ka püsidoonoreid verd loovutama neljapäeval, 25. jaanuaril kella 10–14 Rakvere kultuurikeskuses toimuvale doonoripäevale.

Eriti oodatud on 0-, A- ja B-reesusnegatiivsete doonorite veri, kuid kutsutakse ka teiste veregruppide doonoreid ja esmaseid vereloovutajaid.

Regionaalhaigla verekeskuse doonorluse arendusjuht Ülo Lomp kutsub virumaalasi uutele heategudele, sest johtuvalt haiglate tellimustest on viimasel ajal eriti suur nõudlus reesusnegatiivse vere järele, kuid täiendamist vajavad ka kõigi teiste veregruppide verevarud.

Regionaalhaigla verekeskus tuleb tänavu Rakverre juba teist korda, viimati käidi siin 4. jaanuaril ning siis osales doonoripäeval 75 inimest, tervislik seisund lubas verd loovutada 72 doonoril ning koguti üle 32 liitri verd.

Doonoriks sobib terve, puhanud ja söönud ning vähemalt 50 kg kaaluv inimene vanuses 18–60 eluaastat, kes on Eesti kodanik või elanud Eestis elamisloa alusel üle aasta. Verekeskus julgustab doonoreid verd loovutama regulaarselt kolm-neli korda aastas. Minimaalne kahe vereloovutamise vaheline aeg peab olema 60, naistel soovituslikult 90 päeva.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles