Veebiahistaja süüdimõistmine jõustus lõplikult

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Veebis tüdrukuid ahistanud Tapa mehe süüdimõistmine jõustus esmaspäeval lõplikult, kui riigikohus ei võtnud tema kassatsioonkaebust menetlusse.

Süüdistuse järgi otsis 30-aastane Daved alates 2015. aasta novembrist veebiavarustes kontakti lapseealiste tüdrukutega, keelitades neid Facebooki kasutajakontode vahendusel avaldama endast erootilisi fotosid ja videoid. Kui neiud olid fotod ja videod Davedile saatnud, nõudis mees üha uusi ning keeldumise korral ähvardas mees juba saadetud materjali internetis avaldada.

Politsei sai lõpuks ahistaja tegevusele jälile ja kohtueelse uurimise lõppedes sai ta süüdistuse inimkaubanduses alaealiste ärakasutamise eesmärgil ning lasteporno valmistamises. Nii Pärnu maakohus kui ka Tallinna ringkonnakohus leidsid, et mehe süü on tõendatud ja tal tuleb kanda viieaastane vangistus.

Kuna teisipäeval ei võtnud riigikohus kaasust menetlusse, jõustus Davedi süüdimõistmine lõplikult.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles