"Paha lugu": vestlevad Andres Maimik ja Rain Tolk

Inna Grünfeldt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaader kassetti "Paha lugu" kuuluvast filmist "Jõulumüsteerium".
Kaader kassetti "Paha lugu" kuuluvast filmist "Jõulumüsteerium". Foto: Rakvere Teatrikino

Rakvere Teatrikinos linastuvast värskest lühifilmide kassetist “Paha lugu” tulevad 26. jaanuaril publikuga vestlema filmitegijad Andres Maimik ja Rain Tolk.

Kohtumist vaatajatega juhib Rakvere teatri näitlejanna Grete Jürgenson.

“Paha lugu” on filmikassett, mis räägib viiel moel inimsuhetes varjul olevatest tumedamatest hoovustest, olukordadest, millest puhtalt pääseda on praktiliselt võimatu. Ahistamine, vaimne vägivald, manipulatsioon, nurka surumine – need on aktuaalsed teemad, olgu poliitikas või privaatsfääris. Painajalikes vastasseisudes võib leida nii dramaatikat, müstikat kui ka äraspidist koomikat.

Katrin Maimiku ja Andres Maimiku filmi “Nissan Patrol” peategelaseks on kunstitudeng Jane, kes hääletab üksildasel teel end ühe mehise maasturi peale. Roolis istuv noormees saab neiu vabameelsest käitumisest valesti aru ning keerab auto äkitselt kitsastele kõrvalteedele. Mängivad Lauli Otsar ja Ott Raidmets.

Gustaf Boman Bränngårdi ja Rain Tolki filmi “Varakevad” keskmes on 15-aastane Sander, kes langeb koolikaaslaste õela vembu ohvriks. Trauma üle elanud teismelisel noormehel on raske leida võtit, kuidas oma sõpradega edasi suhelda. Osades on Joseph Mattias Metsala, Katariina Kilk, Märten Männiste, Teet Tammelaan ja Rauno Gutman, filmi produtsent on Alvar Reinumägi.

Andres Maimiku ja Rain Tolki “Kokkulepe” paiskab vaataja keset võtteplatsi stiihiat. Mida peab lavastaja tegema siis, kui väikses armsas tüdrukus on peidus kõige kapriissem diiva? Manipulatsiooniahelad ulatuvad väga kaugele ja sügavale. Osades on Annabrith Heinmaa, Rain Tolk, Alvar Reinumägi, Katre Kaseleht ja Maria Peterson.

Maria Avdjuško lavastatud “Nõiutud” räägib keskealisest Rainarist, kes avastab perekonnaga väljasõidul, et toidukraam on maha jäänud. Metsas ekseldes satub ta salapärase naise Liina juurde, kes ta vargsi oma mõjuvõimu alla võtab. Mängivad Ester Kuntu, Margus Prangel, Piret Kalda, Adele Taska ja Bert Raudsep.

Andres Maimiku ja Katrin Maimiku “Jõulumüsteerium” räägib tudeng Jassist, kes teenib lisaraha jõuluvanaks kehastudes. Ühe ukse taga ootab Jassi üksik naine, kes tõmbab ta kummalistesse rollimängudesse, millele Jass viisaka noormehena ei oska ei öelda. Osades Maria Avdjuško ja Markus Habakukk.

Filmid on tootnud Kuukulgur Film. “Paha lugu” linastub Rakvere Teatrikinos 26., 27. ja 28. jaanuaril. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles