Ametiühing kutsub toetajaid annetama Rakvere lihakombinaadi töötajate streigifondi (1)

Toomas Herm
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere lihakombinaat.
Rakvere lihakombinaat. Foto: Meelis Meilbaum

Industriaal- ja Metallitöötajate Ametiühingute Liit (IMTAL) lõi Rakvere lihakombinaadi streigikulude katmiseks streigifondi ja kutsub kõiki toetajaid andma oma panuse streigi õnnestumisse. Fond on mõeldud streikijate perede toetamiseks, sest streigitud aja eest streikijad palka ei saa.

Ametiühingute Keskliidu organisatsioonisekretäri Artjom Arhangelski sõnul on 6. veebruaril algav streik välja kuulutatud tähtajatuna, mis tähendab, et streigiga kaasnevaid kulusid on raske täpselt prognoosida.

“Oleme viimasel ajal saanud toetusavaldusi mitmetelt inimestelt ja organisatsioonidelt, kes on avaldanud soovi streigi toetamiseks teha enamat kui solidaarne tunnustus,” selgitas Arhangelski fondi loomise tagamaid ja lisas, et fondi on oodatud panustama nii Eesti kui ka välismaa ametiühinguorganisatsioonid ja eraisikud.

Streigifondi arveldusarve number on EE162200221068524734 ning konto haldaja on Industriaal- ja Metallitöötajate Ametiühingute Liit.

Vastavalt AS-ile HKScan Estonia saadetud streigiteatele nõuavad Rakvere lihakombinaadi töötajad tapamaja töötajate põhipalga tõstmist 16% võrra alates 1. veebruarist 2018 ja lisaks 16% põhipalga tõstmist 1. juulist 2018. Lisaks nõutakse, et tulemuspalga arvestamist ei muudetaks. Palgaläbirääkimised jooksid ummikusse, kuna tööandja ei nõustunud töötajatele tegema ühtegi konkreetset palgapakkumist.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles