Gripp võtab hoogu

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gripp
Gripp Foto: Poppe, Cornelius/NTB scanpix/Scanpix

Eelmisel nädalal tõusis maakonnas grippi haigestumine. Aasta kolmandal nädalal haigestus grippi 14 inimest. 

Terviseameti ida talituse direktor Olga Smolina ütles, et gripitüvi on laboratoorselt määramata. Grippi surnuid meie maakonnas ei ole, samuti pole keegi vajanud haiglaravi.

Ülemiste hingamisteede haigustesse haigestus eelmisel nädalal Lääne-Virumaal 127 inimest, Eestis aga vajas arstiabi 3825 haigestunut, neist 43 protsenti olid lapsed.

Lääne-Virumaa oli üks paikadest, kus grippi ja gripilaadsetesse haigustesse haigestumine oli eelmisel nädalal kõrgeim. Samas hinnatakse grippi haigestumise intensiivsust jätkuvalt madalaks ning gripilevikut piiratuks.

Praegu domineerivad kolm gripiviirust: B-gripiviirus; A-gripiviirus, alatüüp A(H1N1)pdm09 ning A-gripiviirus, alatüüp H3N2.

Eestis on gripi ja raskete kaasuvate haiguste mõju tõttu surnud kolm vanemaealist, ükski neist ei olnud vaktsineeritud. Intensiivravi on gripi tõttu vajanud kokku kuus inimest vanuses 47–82 eluaastat, neist viis kuulusid riskirühma.

2017. aasta samal perioodil haigestus maakonnas grippi lausa 64 inimest. Tookord vajas kaks inimest haiglaravi. Ülemiste hingamisteede haigustesse haigestunuid oli aasta tagasi samal ajal 203.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles