Ametiühing taastab läbirääkimised Rakvere lihakombinaadis

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
HKScani kontserni kuuluv Rakvere lihatööstus hakkab täna streikima.
HKScani kontserni kuuluv Rakvere lihatööstus hakkab täna streikima. Foto: Marianne Loorents / Virumaa Teataja

AS-i HKScan Estonia juhtkond nõustus täna hommikul Industriaal- ja Metallitöötajate Ametiühingute Liidu ettepanekuga jätkata läbirääkimisi, et arutada töötajate palganõuet ja tuleva streigi tehnilisi küsimusi. Kohtumine toimub neljapäeval, 1. veebruaril kell 11.

Ametiühingute keskliidu organisatsioonisekretäri Artjom Arhangelski sõnul on läbirääkimiste pidamine streigi ajal tavaline praktika ning üks ei välista teist: „Nagu ka varem öelnud oleme, soovivad töötajad tööandjaga kokkuleppele jõuda. Kuni kokkulepet pole sündinud, on ka streik jätkuvalt jõus.“

Teise teemana soovib ametiühing läbirääkimistel saavutada kokkuleppe streigi tehniliste detailide üle, et tagada streigi ohtutu kulg. Seadus paneb pooltele kohustuse koostööks ettevõtte vara säilimise ja ohutuse tagamisel. „Samuti loodame kokku leppida, kus streikivad töötajad streigi ajal asuvad,“ ütles Arhangelski.

Vastavalt AS HKScan Estoniale saadetud streigiteatele nõuavad Rakvere lihakombinaadi töötajad tapamaja töötajate põhipalga tõstmist 16% võrra alates 1. veebruarist 2018 ja lisaks 16% põhipalga tõstmist 1. juulist 2018. Lisaks nõutakse, et tulemuspalga arvestamist ei muudetaks. Palgaläbirääkimised jooksid ummikusse, kuna tööandja ei nõustunud töötajatele tegema ühtegi konkreetset palgapakkumist.

Streikijaid saab toetada, tehes ülekande ametiühingu streigifondi, arveldusarve number on EE162200221068524734 ning konto haldaja on Industriaal- ja Metallitöötajate Ametiühingute Liit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles