Lehtses esineb üle saja mandoliinimängija

Eva Klaas
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mandoliiniorkestrid on Lehtses ühiselt musitseerinud varemgi.
Mandoliiniorkestrid on Lehtses ühiselt musitseerinud varemgi. Foto: Eva Klaas

Homme algusega kell 17 annab Lehtses kontserdi üleeestiline mandoliinikorkester, kus musitseerib umbes 120 mandoliinimängijat.

Korraga astuvad üles kõik neli Eestis tegutsevat mandoliiniorkestrit: Eesti Mandoliinide Orkester, Saku Mandoliinid, Uhtna Mandoliiniorkester ning Tapa Valla Mandoliiniorkester, lisaks on esindatud väiksemad kollektiivid üle riigi.

Veebruaris esineb Eesti mandoliinimängijate ühisorkester Jõhvi, Pärnu ja Vanemuise kontserdimajas ja rahvusooperis Estonia.

Kontserdil kõlavate lugude valiku aluseks on mitmel pool Eestis tehtud videointervjuud endisaegsete ja praeguste mandoliinimängijatega, kes meenutavad, kuidas mandoliin nende ellu tuli ning kuidas, kus ja millal nad mandoliini mängisid. Iga intervjueeritav esitab ühe endale olulise pilliloo. Pärast ekraanil näidatud intervjuud kannab loo ette suur mandoliiniorkester.

Lehtses harjutavad Eesti mandoliinimängijad kokkumängu ja ühtlasi rõõmustavad rahvast ka umbes kahe tunni pikkuse esinemisega, mis on suureks eelprooviks enne tuuri kontserdimajades.

Pärast kontserti algab kultuurimajas kõigile mõeldud pidu, tantsuks mängib ansambel Tants & Trall.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles