Tamsalu suusamees stardib juunioride MM-il

Margus Martin
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lumepuuduse üle Šveitsis toimuval juunioride murdmaasuusatamise MM-il kurta ei saa. Seda on võistluspaigas koguni nii palju, et korraldajad pidid kutsuma appi lund koristama Šveitsi armee sõdurid.
Lumepuuduse üle Šveitsis toimuval juunioride murdmaasuusatamise MM-il kurta ei saa. Seda on võistluspaigas koguni nii palju, et korraldajad pidid kutsuma appi lund koristama Šveitsi armee sõdurid. Foto: JWSC2018

Šveitsis Gomsis avati laupäeval piduliku tseremooniaga juunioride maailmameistrivõistlused murdmaasuusatamises, mitme aasta järel on põhjust pöialt hoida ka ühele Lääne-Viru talisportlasele.

Nimelt teeb lumerohkes Šveitsis kõikidel kavas olevatel distantsidel alates pühapäevasest sprindivõistlusest kaasa tamsalulane Martin Himma. Lisaks osaleb 18-aastane Himma MM-il 10 km klassikasõidus, 10 km klassika- ja 10 km vabastiilis suusavahetusega sõidus ning Eesti 4 x 5 km teatemeeskonnas.

Eesti koondis siirdus Alpide maale treeninglaagrisse juba nädal aega tagasi, MM-i toimumiskoha lähedusse jõuti eile.

Esimese võistlusprogrammi kuuluv distantsiga tehakse algust meie aja järgi pühapäeva hommikul kell 9.30, kui kavas on sprindi kvalifikatsioonisõidud. Finaalid algavad kell 11.30.

Stardiprotokolli on kantud 98 sportlast, Tamsalu AO suusaklubi esindaja Martin Himma läheb ajasõidus rajale 81. startijana. "Sprindis pidi kerge rada olema, mis mulle väga ei sobi. Muud ei tea,“ lausus Himma paar päeva tagasi. "Väga palju lund on ja paljud teed võistluspaika on liigse lume tõttu kinni."

Juunioride koondisse kuulub kaheksa murdmaasuusatajat: neli noormeest ja neli neidu. Samal ajal toimuvad Gomsis ka alla 23-aastaste maailmameistrivõistlused, kus Eestit esindab kolm atleeti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles