Vinni maleturniiri rändauhind läks esimest korda Eestist välja

Andres Pulver
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maleturniir Vinnis.
Maleturniir Vinnis. Foto: Aarne Mäe

Laupäeval toimunud traditsioonilise kiirmaleturniiri Vinni Välk rändauhind läks esimest korda väljapoole Eestit: turniiri võitis võrdlemisi kindlalt Peterburi suurmeister Maxim Turov.

Turov kogus 6,5 punkti seitsmest.

Turniiri peakorraldaja Eino Vaher rääkis, et viiendas voorus sattus hilisem võitja ootamatutesse raskustesse noormaletaja Georg Aleksander Pedosoni vastu. Turov pakkus talle ajapuuduses viiki, mille Pedoson tagasi lükkas.

"Asjata, lõpuks võitis ikkagi kogenum," sõnas Vaher.

Teist kuni neljandat kohta jäid jagama turniiri kahekordne võitja Aleksandr Volodin, Tarvo Seeman ja Tambet Siemer 6 punktiga. Viies oli kuuekordne Eesti meister Olav Sepp 5,5 punktiga.
 
Parim noor oli samuti 5,5 punkti kogunud Deniss Andrijashkin Narvast, parim veteran Jaan Narva 5, parim naine Margareth Olde 4,5 ja parim läänevirumaalane Üllar Hermlin 4 punktiga.
 
Võistlusel osales 94 maletajat, mis on turniiri rekord.
 
Võistlus kuulus EV 100 maleturniiride sarja, järgmine osavõistlus toimub 16. ja 17. veebruaril Narvas. EV 100 maleturniiride sarjas on 41 võistlust ning sarja auhinnafond 10 000 eurot.
 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles