VIROL saab ühisülesannete täitmiseks 135 000 eurot

Andres Pulver
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raha.
Raha. Foto: Marko Saarm / Sakala

Riigihalduse ministri käskkirjaga kinnitati nimekiri, mille alusel eraldatakse täiendavalt raha omavalitsustele ühiselt täidetavate ülesannete teostamiseks.

Kokku toetatakse omavalitsuste maakondlikke arendustegevusi enam kui kahe miljoni euroga. Tegu on ühistegevustega, mida iga piirkonna omavalitsused teevad edaspidi koostöös, jätkates nii seni maavalitsuste täidetud tegevuste elluviimist.

„Toetus eraldatakse kohalike omavalitsusüksuste volikogude määratud maakondlikule koostööorganile, et nad saaksid ühiselt kavandada maakonna arengut ja suunata selle elluviimist," ütles riigihalduse minister Jaak Aab.

Lääne-Viru Omavalitsuste Liidu (VIROL) tegevdirektor Sven Hõbemägi ütles, et Lääne-Virumaale eraldatud 135 350 eurot on mõeldud arendustegevuse, siseturvalisuse, kultuuri ja terviseedendusega tegelemiseks.

"Otsuse, et nende asjadega hakkab tegelema VIROL, langetasid juba kõigi maakonna volikogude eelmised koosseisud," lausus Hõbemägi.

Uute ülesannete täitmiseks võtab VIROL alates 1. veebruarist tööle arendus- ja väliskoostööspetsialisti ning turvalisuse ja rahvatervise spetsialisti. Nende kahe inimese nimesid ei soostunud Hõbemägi veel avalikustama, sest lepingud on sõlmimata.

"Eks aeg näitab, paljuks seda raha jätkub. Aga proovime antud summa piires tegutseda," sõnas VIROL-i tegevdirektor.

Rahandusministeeriumi teatel toetatakse maakonna arengu kavandamisel ja suunamisel maakonna arengustrateegia koostamist, maakondlikku võrgustikutööd ja väliskoostööd ning maakonna turundamist.

Rahvatervise ja siseturvalisuse valdkonnas toetatakse näiteks maakonna turvalisuse nõukogude tööd, maakonna rahvastiku tervise analüüside ja strateegiate koostamist ning võrgustikutööd.

Kultuurivaldkonnas toetatakse näiteks maakonna kultuuripoliitika kujundamist ja elluviimist ning üleriigiliste laulu- ja tantsupidude maakondliku komisjoni töö korraldamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles