Ratas: pensioneid tuleks tõsta 60-70 eurot

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AFP / Scanpix

Peaminister Jüri Ratase hinnangul tuleks tõsta pensioneid lisaks plaanitule erandkorras 60-70 eurot, kirjutab ERR-i uudisteportaal; selle sammu maksumus oleks 220-350 miljonit eurot aastas.

"1. aprilli plaaniline pensionitõus on 6,3 protsenti, millega kasvab pension 416 eurolt 442 eurole. Millest aga mina ja ka keskerakond räägib, on see, et tuleks panna 60 kuni 70 eurot juurde, et tuua keskmine vanaduspension suhtelisest vaesusest välja," ütles Ratas Vikerraadio saates "Stuudios on peaminister".

Peaministri sõnul ei ole suhtelise vaesuse osas värskeid näitajaid, kuid 2016. aasta andmetel elas suhtelises vaesuses Eestis 276 000 inimest ehk 21,1 protsenti elanikkonnast. Ratase hinnangul on nende seas palju pensionäre.

Keskerakonna peasekretär Mihhail Korb ütles eelmisel nädalal ajalehele Lääne Elu, et keskerakonna üheks tähtsaimaks valimislubadusteks eelseisvatel riigikogu valimistel võib saada erakorraline, 100-eurone pensionitõus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles