Video: Himma tegi MM-il korraliku klassikasõidu

Margus Martin
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noormeeste 10 km klassikalises tehnikas sõidu võitja, norralane Jon Rolf Skamo Hope.
Noormeeste 10 km klassikalises tehnikas sõidu võitja, norralane Jon Rolf Skamo Hope. Foto: JWSC2018

Šveitsis Gomsis jätkuvatel juunioride maailmameistrivõistlustel murdmaasuusatamises oli täna kavas noormeeste 10 kilomeetri sõit klassikalises tehnikas.

Taas käis rajal Tamsalu AO Suusaklubi esindaja Martin Himma, kes sai kokkuvõttes 39. koha ajaga 6.27,2. Kaotust võitjaks kroonitud Norra suusamehele Jon Rolf Skamo Hope`ile kogunes 2.24,2.

Himma tegi kiire alguse ja näitas distantsi esimesel veerandil 23. aega. Poolel maal loovutas tamsalulane kaks kohta, 7,4 km vaheajapunkti läbimise järel langes ta 33. positsioonile ning üle finišijoone tuli 39. ajaga. 

"Alustasin tõesti liiga kiiresti. Laskumised olid ka sellised, kus pidi sahka laskma, ja siis kadus pidamine ära. Seejärel läks väga raskeks," kirjeldas ta rajal toimunut.

Klassikasõit kujuneski norralaste peoks, sest esiviisikusse mahtus koguni neli nende suusatajat. Kokku startis 98 noormeest.

Võistluse ametlik lõpuprotokoll

Vaata täispikkuses sõitu lisatud videost. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles