Anne Mere: streigi võimalikku mõju on väga raske hinnata

Margus Martin
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ametiühingu esindajatega täna kokku saanud Rakvere lihakombinaadi juhil Anne Merel tuli täna vastata ka mitmetele ajakirjanike küsimustele.
Ametiühingu esindajatega täna kokku saanud Rakvere lihakombinaadi juhil Anne Merel tuli täna vastata ka mitmetele ajakirjanike küsimustele. Foto: Meelis Meilbaum

Järgmise nädala võimaliku streigi ootuses elav Rakvere lihakombinaat püüab teha kõik, et koostööpartnerid ja töötajad ei kannataks, sedastas täna ettevõtte juht Anne Mere.

"Ametlikud läbirääkimised kestsid eelmisel aastal ligi kaks kuud aasta lõpuni ja siis kahjuks me sellele kokkuleppele ei jõudnud. Protsess, mida riiklik lepitaja juhtis, sai siis lõpu teise poole ettepanekul," rääkis Anne Mere.

Tema sõnul korrati täna üle otsused, mida ettevõte eelmisel aastal vastu võttis. "Mis tähendab, et me tõstame kogu ettevõtte palgafondi viie protsendi võrra teisest kvartalist," lisas ta.

Anne Mere ütles, et täna ei ole võimalik öelda, kui palju kellelgi ametikohtade lõikes palk tõuseb, sest üle vaadatakse nii ametikohtade positsioonid palgahierarhias kui ka see, millistest komponentidest see täna koosneb ja millistest võiks edaspidi koosneda.

"Täna oli jutuks ka see, et aprillini on aega ainult kaks kuud, miks ei võiks oodata, kuid sellist mõistmist ei tulnud," lisas lihakombinaadi juht.

"Kahtlemata on väga kahetsusväärne, kui see streik nüüd tuleb. Ettevõttena teeme kõik, et tarned klientidele jätkuksid võimalikult tavapäraselt. Vabandan juba ette kõigi koostööpartnerite ja ka oma töötajaskonna ees, kellele selline ebakindlus võib tuua kaasa küsimärke ja peavalu," ütles Anne Mere.

Tema sõnul ei ole tänaseks teada, kui paljud ja milliste osakondade inimesed streigis osalevad. "Selle kohta info puudub. Palusime täna ametiühingutelt mingit sisendit, et oskaksime oma tööd paremini korraldada, aga seda me ei saanud. Nii et võimalikku mõju on väga raske hinnata," tähendas Mere.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles