Juunioride MM-i suusavahetusega sõit kujunes raskeks

Margus Martin
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martin Himma
Martin Himma Foto: Sippie Truu

Suurvõistlustel debüteeriv Tamsalu suusataja Martin Himma lõpetas täna Šveitsis Gomsis sõidetud juunioride murdmaasuusatamise MM-il suusavahetusega distantsi 55. kohaga.

10 km klassika- ja 10 km vabatehnikasõidust koosneva võistluse, ametliku nimega skiathlon, stardis oli kokku 85 noormeest. Lõpuaja said neist protokolli 76.

"Tõesti oli väga raske. Eestis pole kuskilt sellist rada võtta. Tõusumeetreid tuli umbes kaheksasada," kommenteeris Martin Himma. "Algus oli täitsa normaalne. Klassika lõpuks hoidsin veits tagasi, sest arvasin, et uisus suudan paremini sõita, aga liiga raske oli. Viimased neli kilomeetrit võitlesin krampidega ja ootasin finišit."

Kolmikvõidu saavutasid Norra suusatajad, kellest kiireim oli Harald Oestberg Amundsen. Võitja ajaks märgiti 58.45,7. Himma kaotas kullamehele 7.40,4, ülejäänud eestlased jäid veelgi kaugemale.

VÕISTLUSE AMETLIK LÕPUPROTOKOLL

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles