Õppurid valmistavad erametsadesse lindude pesakaste

Margus Martin
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Sütevaka Humanitaargümnaasiumi õpilased viisid eile esimesed omavalmistatud pesakastid metsa.
Pärnu Sütevaka Humanitaargümnaasiumi õpilased viisid eile esimesed omavalmistatud pesakastid metsa. Foto: Eesti Erametsaliit

Eesti Erametsaliidu algatatud projekt "Eesti 100 x 100 pesakasti erametsa" kannab esimesi vilju. Eile viisid kooliõpilased 26 lindudele mõeldud pesakasti Pärnu Veteranide parki, täna pannakse poolsada pesakasti metsa üles Läänemaal.

Pesakastide meisterdamine on käimas veel paljudes koolides. Erametsaliidu üleskutsele projektis osaleda on vastanud 70 kooli üle Eesti. Lääne-Viru koolidest teevad projektis kaasa Rakke kool, Rakvere põhikool, Roela lasteaed-põhikool ja Lehtse kool.

Metsalindudele on plaanis kinkida kokku 10 000 pesakasti, mis juubeliaasta jooksul saavad Eesti metsadesse üles pandud.

Kõigil soovijatel on võimalus projektis kaasa lüüa – selleks tuleks ühendust võtta erametsaliiduga. Lisaks koolidele saavad projektiga liituda asutused, ettevõtted, organisatsioonid, pered ja sõpruskonnad. Täpsem info osalemise kohta on erametsaliidu kodulehel.

Eesti Erametsaliit on erametsaomanikke esindav organisatsioon, mille liikmeteks on 21 metsaühistut. Liikmed aitavad piirkondades ettevõtmist koordineerida. Samuti on projekti kaasatud hulk saetööstuse ja metsamajandamise ettevõtteid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles