Tamsalu-Neeruti maratoni põhisõidu pikkus on 30 kilomeetrit

Margus Martin
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alutagusel toimuval Tamsalu-Neeruti maratonil ootavad suusasõpru korralikud rajad ja kaunis loodus.
Alutagusel toimuval Tamsalu-Neeruti maratonil ootavad suusasõpru korralikud rajad ja kaunis loodus. Foto: Vahur Leemets

Pühapäeval, 4. veebruaril Alutagusel toimuval Estoloppeti suusamaratonide sarja selle hooaja esimesel võistlusel, Tamsalu-Neeruti maratonil, sõidetakse 30 km pikal põhi- ja 10 km lühidistantsil.

Maratoni peakorraldaja Vahur Leemets ütles, et kuna lund lisandus viimaste päevadega umbes viis-kuus sentimeetrit, aga 22 km rada tahaks saada veel lisalund, otsustas korralduskomitee pidada 20. Tamsalu-Neeruti maratoni 10 km pikal ringil. "Põhisõit on 30 kilomeetrit ehk kolm ringi, lühisõit ühel 10-kilomeetrisel ringil," lisas ta.

Suurte kogemustega Leemets tunnistas, et keerukaim on kogu korralduse juures see, et ta ei tunne väga hästi kohalikke olusid. "Õnneks on Alutaguse puhke- ja spordikeskus väga mõnus, kompaktne ja väga heade inimestega mehitatud keskus ning nad on korraldamisel tõsiselt abiks," lausus ta.

Vahur Leemetsa sõnul arutati hooaja eel Estoloppeti sarja koosolekul sedagi, et korraldajad jälgivad teineteise lumeolusid ja võimalusel kaaluvad maratoni üleviimist teise võistluspaika. Samas ei käi suusamaratoni üleviimine ühest piirkonnast teise pelgalt sõrmenipsuga. "Kogu logistika on tunduvalt keerukam, kuna me paikneme teineteisest pea saja kilomeetri kaugusel," lausus Leemets.

Tamsalu-Neeruti maratoni läbiviimisega seotud inimeste hulk ulatub peakorraldaja ütlusel üle poolesaja. "Rajateeninduse inimeste arv on tiimipealiku otsustada, aga eks see on sinna 40 kanti või isegi rohkem," tähendas Vahur Leemets. "Meeskond on suuremalt jaolt ikka meie inimesed. Rajameister on Alutaguselt ning raja tähistamisel ja staadioni ehitamisel on samamoodi abis Alutaguse inimesed."

Tänahommikuse seisuga on Tamsalu-Neeruti maratonil osalejaid üle 250 – põhidistantsile on hetkel kirja pannud 242 ja lühikesele 20. Osalejate hulgas on 234 meest ja 28 naist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles