Scoutspataljon harjutab koos liitlastega talvist sõjapidamist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitseliidu sõidukite kolonn.
Kaitseliidu sõidukite kolonn. Foto: Silver Hinno

Kaitseväe keskpolügoonil ning Soodla harjutusväljal algab esmaspäeval 1. jalaväebrigaadi õppus Talvelaager 2018, millest võtab osa üle tuhande kaitseväelase Scoutspataljonist, NATO lahingugrupist ja Kaitseliidust.

Talvisele sõjapidamisele keskendunud õppus jaguneb kaheks faasiks, millest esimesel harjutavad õppusel osalevad kaitseväelased sõjapidamist talvistes tingimustes üksusesiseselt, teatas kaitseväe peastaap.

Õppuse teine faas algab 10. veebruaril ja selle käigus harjutatakse kompaniitasemel kaitselahingut ning rünnakut. Nädalavahetuseks liituvad õppusega ka kaitseliitlased Sakala malevast.

Scoutspataljoni kaitseväelased ja nende sõidukid alustavad liikumist Paldiskist harjutusalale esmaspäeva hommikul.

Scoutspataljoni sõidukid liiguvad Paldiskist Tallinna ringtee ja Peterburi maantee kaudu Läsna linnakusse, Soodla harjutusalale sõidetakse Paldiskist Tallinna ringtee, Peterburi maantee ja Piibe maantee kaudu. Samuti liiguvad esmaspäeval mööda Loobu maanteed Tapa linnakust keskpolügoonile suunduvad kaitseväe ja liitlaste sõidukite kolonnid.

Õppusel osalevad tegevväelased ja ajateenijad Scoutspataljonist, lahingugrupi koosseisus teenivad liitlased Ühendkuningriigist ja Taanist ning kaitseliitlased Sakala malevast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles