Võrkpalliklubi suges Lätis lähirivaale

Margus Martin
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Temporündaja Siim Ennemuist (esiplaanil) on osutunud peatreener Andres Toode (taga) näpunäidete järgi mängiva  Rakvere VK meeskonna oluliseks lüliks.
Temporündaja Siim Ennemuist (esiplaanil) on osutunud peatreener Andres Toode (taga) näpunäidete järgi mängiva Rakvere VK meeskonna oluliseks lüliks. Foto: Meelis Meilbaum

Rakvere Võrkpalliklubi põikas läinud nädalavahetusel Lätti, kus pidas turniiritabeli seisukohalt kaks olulist Balti meistrivõistluste kohtumist. Lõunanaabrite juurest naasti väärtuslike võitude ja tuntava punktilisaga.

Mõlemast vastasest said peatreener Andres Toode juhendatavad rakverlased jagu ühesuguse lõppskooriga 3:1. Laupäeval alistati selle tulemusega Riia Tehnikaülikool ja pühapäeval Jelgava Biolars.

Põnevust jagus kahte vastasseisu rohkem kui küllaga. Riias lõppesid neli geimi võitjate poolt vaadates 26:24, 29:27, 22:25 ja 26:24. Päev hiljem Jelgavas oli skoor geimides 27:25, 14:25, 25:18, 25:23.

Esimeses matšis jagunes punktisaak Rakvere VK meeste vahel ühtlaselt: kolm pallinguässa löönud Andris Õunpuu tõi parimana 20, Siim Ennemuist (7 blokki!) ja Tanel Uusküla lisasid kumbki 17, Nic Dubinsky 13 ja Joonas Popman 10 punkti. Vastaseid ei päästnud isegi 46 ründelööki sooritanud ja 25 punkti toonud Gatis Garklavsi soolo.

Teises kohtumises tõusis 20 punktiga valitseva Balti meistri parimaks mängijaks Siim Ennemuist, kes hiilgas taas seitsme vastaste ründelöögi blokeerimisega. Tanel Uusküla assisteeris kaaslastele 14 punktiga. Vastaste parimaks kerkis Karlis Pauls Levinskis 19 punktiga.

Balti liiga tabeliliidrina jätkab nädalavahetuse matšide järel Saaremaa Võrkpalliklubi, kelle kontos on 20 mängust 18 võitu ning 53 punkti. Ühe enama mängu juures on nendega sama palju punkte (ja võite) kogunud teisena järgnev Pärnu Võrkpalliklubi. Pühapäevases omavahelises lahingus lõid saarlased mandrimehi Pärnus 3:1.

Edasi tuleb tükk tühja maad ja siis tiheda punktivahega Bigbank Tartu (45 punkti), Jekabpilsi Luši (44), Selver Tallinn (42) ning kuuendana Rakvere VK (38). Kahele viimasele väljamängudele tagavale kohale pretendeerivad 14 osaleva klubi hulgast Riia Tehnikaülikool (30) ja Jelgava Biolars (29), kes jäävad rakverlastest maha vastavalt kaheksa ja üheksa punktiga.

Eeloleval neljapäeval, 8. veebruaril on Rakvere Võrkpalliklubi võõrsil vastamisi Bigbank Tartu meeskonnaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles