Ametiühingute keskliidu juhatus peab oma koosoleku Rakveres

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere lihakombinaat.
Rakvere lihakombinaat. Foto: Marianne Loorents / Virumaa Teataja

Ametiühingute keskliit peab oma korralise juhatuse koosoleku teisipäeval Rakveres, et olla lähemal ja näidata solidaarsust lihakombinaadi streikijatele, teatas keskliit.

Ametiühingute keskliidu esimehe Peep Petersoni sõnul oli koosoleku toimumise aeg pikalt ette teada ja tavapärane, kuid paljud keskliidu juhatuse liikmed ütlesid, et soovivad kindlasti Rakveres toetuspikettidel osaleda.

"Tegu on esimese suurema streigiga Eesti tööstussektoris," kommenteeris Peterson. "Juhatuse soov on aidata igakülgselt kaasa, et streikivad töötajad saavutaksid hea kokkuleppe," lisas Peterson.

Ametiühingute keskliidu juhatuses on 13 liiget erinevatest ametiühingutest. 

Rakvere lihakombinaadi töötajad alustavad täna kell 7.30 streigiga, et enda palganõue tööandjale maksma panna. Tapamaja töötajad nõuavad oma põhitunnipalga tõstmist 1. veebruarist 4,34 eurole ja alates 1. juulist 5,03 eurole. Eeldatavalt hakkab tapatsehhi loomade töötlemise liinitöötajate kuutöötasu olema sel juhul alates 2018. aasta veebruarist keskmiselt 1079 eurot ja alates 2018. aasta 1. juulist 1195 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles