Anne Mere: Rakvere lihatööstuses jätkub töö tavapäraselt

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anne Mere.
Anne Mere. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Teisipäeval algas Rakvere lihatööstuses ametiühingu poolt korraldatud tähtajatu streik, millega on seni liitunud 23 töötajat. HKScan Estonia juhi Anne Mere sõnul jätkatakse vaatamata streigile tööd ning ettevõte teeb kõik, et tarned sujuks tõrgeteta.

"Austame töötajate seadusjärgset õigust streikida, samas tuleb meeles pidada, et streik ei ole lahendus. Sellisel kujul töökatkestusel on mõju mitte ainult tootmisele, vaid kogu meie töötajaskonnale, farmeritele, klientidele ning tarbijatele. Soovin tänada südamest kõiki neid töötajaid, kes on kogu selle protsessi vältel olnud kannatlikud ning ka täna toetavad tööandjat, jätkates tööd. On hea meel tõdeda, et nad moodustavad suure enamuse," ütles HKScan Estonia juhatuse esimees Anne Mere.

"Me oleme teinud aasta viimastel kuudel mitmeid olulisi ja rahaliselt suuri otsuseid, mis puudutavad kogu meie töötajaskonda, kaasa arvatud tapaliini töötajaid. Peame mõtlema kõikide oma töötajate rahulolule ning seetõttu ei näe me, et ühe osakonna palgatõus toetaks läbipaistvat ja võrdsetel alustel kujunevat palgasüsteemi," rääkis Mere. Tema sõnul jätkab Rakvere lihatööstus vaatamata streigile tööd ning tehakse kõik, mis võimalik, et tarned klientidele sujuks tõrgeteta.

Detsembri keskpaigani toimusid läbirääkimised Rakvere lihatööstuse tapamaja 25 liinitöötaja töötasu osas. 19. jaanuaril sai HKScan Estonia neid töötajaid esindavalt Industriaal- ja Metallitöötajate Ametiühingute Liidult (IMTAL) streigiteate, mille kohaselt algab täna, 6. veebruaril Rakvere lihatööstuses tähtajatu streik.

HKScan Estonia on Eesti suurimaid toiduainetööstuse ettevõtteid, mis kuulub HKScan kontserni. HKScan on Põhjamaade juhtiv lihaekspert, mis toodab ja turustab tugevate kaubamärkide all kvaliteetset ja vastutustundlikult toodetud sea-, veise, linnu- ja lambaliha, töödeldud liha ning valmistoite. HKScani kliendid on jaemüügi ja toitlustusega tegelevad ettevõtted, tööstused ning ekspordisektorid. Meie koduturud asuvad Soomes, Rootsis, Taanis ja Baltimaades, ekspordime oma tooteid pea 50 riiki. HKScani netokäive oli 2016. aastal 1,9 miljardit eurot ja kontsernis töötab ligikaudu 7 300 töötajat. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles