Lapsed aitavad koolivenna unistust täita

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uhtna põhikooli lapsed aitavad klassivenda heategevuskontserdiga.
Uhtna põhikooli lapsed aitavad klassivenda heategevuskontserdiga. Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Uhtna põhikooli õpilased otsustasid aidata Uhtna põhikoolis õppivat Davidit ja tema perekonda elamistingimuste parandamisel. 20. mail kell 18 toimub heategevuslik kevadkontsert Sõmeru keskushoones, mille tulu läheb Davidi unistuse, oma toa tarbeks.

Sõmeru valla haridusspetsialisti Ia Müüri sõnul tuli algatus Uhtna põhikooli lastelt. "Meie oleme rohkem toetajad ja teostajad, aga lapsed märkasid ning tahavad aidata," sõnas ta.

Uhtna põhikoolis õppiva Davidiga juhtus kolm aastat tagasi väga raske liiklusõnnetus. Ta tuli koos oma vendadega pimedal detsembriõhtul kelgutamast ning neile sõitis otsa purjus lubadeta autojuht. Õnnetuse tagajärjel üks vendadest hukkus, tema kaksikvend sai psüühilised ning emotsionaalsed hingehaavad.

Davidil diagnoositi pärast õnnetust raske ajutrauma, vasaku reieluu murd ja parema kehapoole halvatus ning ta oli neli nädalat väga raskes seisundis koomas.

Tänaseks on David õppinud uuesti kõndima, sööma, kasutama oma vasakut kätt, parem käsi on avariijärgselt abitu. Davidi raviarst Haapsalu Rehabilitatsioonikeskusest on öelnud, et Davidi taastumine on olnud ime ning et tema pole oma töötatud aastate jooksul sellist asja kogenud.

Davidil on suur pere, peale tema veel kaks õde ja vend, töökad vanemad. Nad elavad kahetoalises korteris, kus elamistingimused on kitsad ning Davidi jaoks pole oma tuba, kus puhata päevaväsimusest, mida ajutraumaga laps vajaks, et taastada energia järgmiseks päevaks.

Nende korteri kõrval on müügis teine sama suur korter, mille ostusummaks oleks vaja 3200 eurot, ema ja isa napist sissetulekust ei ole aga perel võimalik midagi säästa, osa raha kulub ka Davidi ravimite peale. Samuti on pangad keeldunud neile laenu andmast.

Parandamaks pere elamistingimusi, otsustasid Uhtna põhikooli õpilased koos kooli sotsiaalpedagoogi Margit Lichtfeldti, Sõmeru põhikooli laste ja Sõmeru valla haridusspetsialisti Ia Müüriga Davidi peret aidata.

Reedesel kontserdil Sõmeru keskushoones esinevad Sõmeru ja Uhtna põhikoolide lapsed ning müüakse omatehtud käsitööd. "Möödunud reedel tegime lastega töötoad, kus valmistasime rinnaroose ja poisid tegid puutööd, võinugasid, nii andsid lapsed oma panuse," rääkis Uhtna põhikooli sotsiaalpedagoog.

Kes kontserdile minna ei saa, saab oma panuse Davidile oma toa saamiseks teha Sõmeru vallavalitsuse SEB kontole 10502018080005 raha annetades, märgusõnaks „Oma tuba“.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles