Video: Rakvere lihakombinaadis streigiti teist päeva

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna jätkus Rakvere lihakombinaadi tapamaja töötajate streik. Päeval toimus järjekordne pikett streigi toetuseks.

Eesti Ametiühingute Keskliidu organisatsioonisekretär Artjom Arhangelski ütles, et streigis osaleb 26 inimest. Tema sõnutsi plaanitakse homme piketti ka Talleggis.

Rakvere lihakombinaadi ja Talleggi omaniku ning Põhjamaade suurima toidutootja HKScani eelmise aasta kahjum kasvas 11,8 korda 42,4 miljoni euroni võrrelduna 3,6 miljoni euro suuruse kahjumiga 2016. aastal.

Ettevõtte töötajad nõuavad streigiga tapamaja töötajate põhipalga tõstmist 16 protsendi võrra alates 1. veebruarist 2018 ja lisaks 16 protsenti 1. juulist 2018. Lisaks nõutakse, et tulemuspalga arvestamist ei muudetaks. Tapamaja töötajate senine netopalk on ligikaudu 750 eurot kuus. See koosneb põhipalgast ja lisatasudest.

HKScan on Soome peakontoriga Põhjamaade lihatootja, mis toodab ja turustab sea-, veise-, linnu- ja lambaliha, töödeldud liha ning valmistoite. Möödunud aastal teenis kontsern 1,8 miljardi euro suuruse käibe juures 18 miljonit eurot kahjumit. Eestis kuuluvad HKScani kontsernile Rakvere lihakombinaat ja Tallegg.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles