Korteriühistud kogunevad Rakveresse foorumile

Margus Martin
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Korterelamu renoveerimine Rakveres Kungla tänaval. Pilt on illustreeriv.
Korterelamu renoveerimine Rakveres Kungla tänaval. Pilt on illustreeriv. Foto: Erakogu

Järgmisel neljapäeval, 15. veebruaril toimub Rakveres Art hotelli konverentsisaalis korteriühistute aasta sündmus regioonis – korteriühistute liidu Virumaa foorum.

Eesti Korteriühistute Liidu juhatuse esimehe Andres Jaadla sõnul keskendutakse Rakveres toimuval foorumil uudsele Eesti eluasemevaldkonnas. "Räägime uuest seadusest ja KredExi  toetusmeetme kasutamise praktikatest," lausus ta.

Uus aasta tõi Jaadla ütlusel kaasa uuenenud seaduse ja mitu muudatust korteriühistute tegevuse korraldamises. "Tõstatunud on mitmed praktilised küsimused. Näiteks kuidas leida registrist riigi loodud korteriühistu ning samuti milline on korteriühistu kehtiv nimi, kuna seaduse rakendamisel on tekkinud segadus korteriühistute nimedega," rääkis Andres Jaadla.

Virumaa foorumil astub üles uue korteriomandi- ja korteriühistuseaduse üks autoritest Vaike Murumets, kes annab ülevaate uuest seadusest ja selle rakendamisest. Uuendustest riigi elamuvaldkonnas laiemalt räägib majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi elamuosakonna juhataja Regina Michaelis. Andres Jaadla kõneleb Eesti Korteriühistute Liidu tegevusest Eesti juubeliaastal.

Virumaa foorumil tutvustab Eesti Korteriühistute Liit esimest korda ka ühistute hulgas korraldatud küsitluse tulemusi hetke ja tuleviku renoveerimisvajaduse kohta. Finantsteenustest korteriühistutele räägivad Coop Panga esindaja Helo Koskinen ja Swedbanki esindaja Janis Pugri.

Et Virumaa ühistud on olnud ühed Eestimaa aktiivsemad renoveerijad ja Kredexi toetuse kasutajad, siis räägib KredExi eluasemevaldkonna juht Triin Reinsalu sellest, milline on olnud KredExi praktika toetuste kasutamisel.

Omavalitsuste vaatenurkadest eluaseme teema käsitlemisel teevad foorumil juttu Kadrina vallavanem Marko Teiva ja Tapa abivallavanem Riho Tell. Samuti jagavad eksperdid, ehitusettevõtjad ja ühistujuhid kogemusi sellest, kuidas Rakvere linna korteriühistud on Eestimaal korda saatnud eeskujuliku renoveerimise ime.

Täiendavat infot ja foorumile registreerida saab Eesti Korteriühistute Liidu kodulehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles