Kadrina volikogu umbusaldas vallavanem Marko Teivat

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marko Teiva.
Marko Teiva. Foto: Marianne Loorents

Kadrina vallavolikogu tuli täna erakorraliselt kokku. Päevakorras oli üks punkt – vallavanem Marko Teivale umbusalduse avaldamine.

Virumaa Teataja andmetel läks viie volikogu liikme poolt 31. jaanuari istungil esitatud umbusaldusavaldus volikogu erakorralisel koosolekul läbi ning Marko Teiva vabastati vallavanema ametist.

Volikogu tänasel istungil osales 17 rahvaesindajat, kellest vallavanema umbusaldamise hääletusel osales 16. Marko Teiva vastu hääletas neist 10 (viis Puhta Kadrina liiget, kolm Koduvalla liiget, üks IRL-i volinik ning üks Terve Valla liige). Üks volikogu liige, kes koosolekule hilines, hääletusel ei osalenud.

"See oli neile ootamatu," ütles valimisliidu Puhas Kadrina liige, üks umbusaldusavalduse algatajaid Risto Murumägi. "Nad arvasid, et läheb niisama – kõik tõstavad korra kätt, marsivad siis välja ja elu läheb edasi. Teivale oli asjade selline käik ikka ootamatu."

Murumägi sõnul kutsub Puhas Kadrina Terve Valla esindajad siiski uue nädala alguses kohtumisele, et edasise koostöö võimalusi arutada. "Meie eesmärk on teha asju ühiselt, mitte lõputult võidelda," ütles Murumägi.

Kuni uue vallavanema ametissemääramiseni täidab vallavanema kohustusi vallavalitsuse vanim liige Jaan Stern.

Umbusaldusavalduse esitas opositsioonis olev valimisliit Puhas Kadrina volikogu esimehele möödunud nädalal. 

Selle esitamise ajendiks sai vaidlus Kadrina vallajuhi ja Haljala vallavanema Leo Aadli vahel, kuna seni Haljala vallas ametnikuna töötanud Marko Teiva polnud nõus kohta vabastama, vaid nõudis koondamist koos sellega kaasneva hüvitisega.

Marko Teiva sai Kadrina vallavanemaks pärast oktoobris toimunud kohalikke valimisi, kui ta võidutses Kadrina vallas kogutud suure häältehulgaga. Valimisliiduga Terve Vald 161 häält kogunud ja sellega nimekirja tippu tõusnud Marko Teiva ütles pärast valimisi, et saavutatud tulemus ületab tema ootused kõrgelt.

8. novembril kinnitas Kadrina volikogu Marko Teiva vallavanemaks. Teiva poolt hääletas 11, vastu oli seitse rahvaasemikku. Volikogu keskerakondlasest liige, endine vallavanem Aivar Lankei ütles, et vald on ennast auku jooksnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles