Rakvere gümnaasiumi filmifestivalil pärjati parimaid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Laupäeva õhtul jõudis uhke lõpuni vabariigi ainus Rakvere gümnaasiumi filmifestival. Seekordne üritus tegi kummarduse 100-aastaseks saavale riigile.

Erinevalt tavapärasest tulemöllust möödus selleaastane filmigala tagasihoidlikumas ja konservatiivsemas joones.

Teist aastat filmifestivali peakorraldaja rollis olnud Eleriin Miilman rääkis, et tänavune festival oli pühendatud Eestile ja keskendus siinsetele inimestele. "Eestlased on tagasihoidlikud ja vaoshoitud, seega püüdsime ka festivalil hoida seda joont," rääkis Miilman.

Ta meenutas, et mullune festival keskendus loodusele ning rohelusele, misläbi ka terve Rakvere gümnaasiumi vana valge maja üheks oaasiks muudeti.

Filmifestivali finaalüritust sai jälgida otseülekandena nii Postimehest kui Delfi portaalist. Mullu, kui ülekannet teostas vaid Delfi, jälgis suurejoonelist sõud ligemale 1500 inimest, seega olid korraldajad veendunud, et festivali vastu on huvi suur ning sellest peavad saama osa ka need, kes Rakveresse tulla ei jõua.

Tänavune festival purustas aga publikurekordi. Üritust esimest aastat korraldanud Mona-Liis Lipp rääkis, et eelmüügist osteti ära kõik piletid ning kohapealgi oli müük tihe. "Pisut ootamatu oli, et VIP-ala müüdi välja kahe nädalaga, see on väga kiiresti," märkis ta.

Nagu varasematel aastatel, ei teinud kvaliteedis mööndusi ka tänavune festivali finaalüritus. Hästi organiseeritud meeskonnana töötasid nii korraldustiim kui vabatahtlikud, keda Eleriin Miilmani sõnul on alati üsna lihtne leida, sest filmifestival läheb noortele korda.

Miilmani sõnul oldi tänavu õpitud varasematest eksimustest ning korraldajad töötasid konkreetse plaani alusel. "Koostasime plaani terveks nädalaks. Veendusime, et kõik on finaalürituse eelõhtuks tehtud ning pidu saavad nautida ka meeskond ja vabatahtlikud. Usume, et nii see peakski alati olema," kõneles Miilman.

Ka filmide laekumise osas oli tänavune aasta rekordiline: kui mullu saadeti võistlema 31 filmi, siis tänavu 46. See aga ei olnud juhus, sest sel korral kasutas festivali korraldusmeeskond personaalset lähenemist filmitegijatele ning see töötas. "Kui pöörduda isiklikult, siis ikkagi võetakse võimalusest kinni," avaldas Miilman edu saladuse.

Filmifestivali raames kuulutati välja ka üheksanda stsenaariumikonkursi parimad. Konkursi korraldaja Jaanus Lekk ütles, et kui mullu laekus võistlusele kaks tööd, siis tänavu tuli neid kuus, millest võib järeldada, et noori kirjutajaid meil jagub. Küll aga nentis Lekk, et mitte ühtegi võistlustööd ei tulnud Rakverest.

Rakvere gümnaasiumi filmifestivali tulemused:

Õpilaskategooria

"Tüdruk punases Golfis", Meel Paliale ja Urmet Piiling, Tallinn

Film räägib noorest külapoisist Kevinist, kes veedab suurema osa enda ajast sõpradega joomas, suitsetamas või motikatega ringi sõitmas. Ühel päeval kohtab ta aga Arabellat, ilusat linnatüdrukut, kes on maale vaikust ja rahu otsima tulnud. Kuid vaikus ja rahu on viimane asi, mis ta sealt leiab!

Tudengikategooria

"Säde", Rebeka Rummel, Laura Raud, Peter Kollanyi, Aleksandra Koel, Moonika Põdersalu, Freda Purik, Joonas Alvre, Johanna Maria Paulson, BFM

Tulekahju põhjustamise eest vanglas istunud Tristan leiab end vabadusse pääsedes olukorrast, kus kauaoodatud kohtumine õnnetuses viga saanud tütrega nõuab suuremat eneseületust, kui noor isa oodata oskas.

Rakvere gümnaasiumi õpetajate preemia: "Tüdruk punases Golfis"

Publiku lemmik: "Tüdruk punases Golfis"

Žürii: kirjanik-lavastaja Jim Ashilevi, raadiosaatejuht Eeva Esse, filmispetsialist Kati Jägel, teleajakirjanik Marko Reikop, filmikriitik Ralf Sauter, filmimonteerija Tambet Tasuja, näitleja-helilooja Veiko Tubin

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles