Rahvaküsitlus selgitas käsmukate meelsuse: külaelanikud ütlesid sadamale jah

Kristi Ehrlich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Külaelanik pooldab Käsmu Majaka sadama arendamist.
Külaelanik pooldab Käsmu Majaka sadama arendamist. Foto: Marianne Loorents / Virumaa Teataja

Haljala vallavalitsus korraldas kolm päeva kestnud rahvaküsitluse, et uurida, kas Käsmu küla elanikud on nõus Käsmu Majaka sadama detailplaneeringu kehtestamisega. Küsitlusest selgus, et 66 elanikku pooldab sadama rajamist, 30 on arenduse vastu.

Küsitlusest võis osa võtta iga küsitluse ajaks vähemalt 16-aastaseks saanu, kes rahvastikuregistri andmetel elab Käsmu külas. Selliseid isikuid oli 143, neist 96 käis oma arvamust avaldamas, mis teeb hääletamisaktiivsuseks 67,1 protsenti.

“Selline aktiivsus teeb ära nii kohalike omavalitsuste valimistele kui ka riigikogu valimistele. See on positiivne, et rahvas on nüüd kõnelenud,” lausus Haljala vallavanem Leo Aadel.

Sellel nädalal arutavad rahvaküsitluse tulemust vallavolikogu komisjonid. Neljapäeval koguneb volikogu eestseisus ja siis otsustatakse kas Käsmu Majaka sadama detailplaneeringu teemat käsitletakse vallavolikogu veebruarikuisel istungil või lükkub selle käsitlemine märtsi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles