Eestis elavad srilankalased kutsuvad teeõhtule

Kristi Ehrlich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sri Lanka tee.
Sri Lanka tee. Foto: Erakogu

Teisipäeval, 20. veebruaril toimub Art Cafés hubane teeõhtu koos Eestis elavate Sri Lankast pärit inimestega. Üritusel saab tutvust teha Sri Lanka teesortidega, mida tutvustab Eestis elav srilankalane Rushdie, kel on Eestis tee müümisega pikaaegne kogemus. Rushdie teeb ka mõned teesorte puudutavad pimetestid.

Maitsta saab hõrke Sri Lanka rahvustoite, mille on valmistanud Tallinnas töötavad Sri Lanka kokad. Räägitakse lugusid, kuidas inimesed sellelt kaugelt maalt Eestisse on sattunud, ning millega nad siin tegelevad.

Üritus algab kell 18 ja kestab umbes kaks tundi. Teeõhtul kõneldakse inglise ja eesti keeles ning sissepääs on tasuta.

Kohtumine Rakveres Art Cafés on ühtlasi sarja “Saame tuttavaks!” esimene üritus Lääne-Virumaal. Projekti “Saame tuttavaks!” käigus korraldavad Johannes Mihkelsoni keskus ja Eesti Pagulasabi koos partneritega pooleteise aasta jooksul üle Eesti 45 ühisüritust, kus kohtuvad rahvusvahelise kaitse saajad, Eestis elavad välismaalased ja kohalikud. Projekti kaasrahastavad Euroopa Liit Varjupaiga- , Rände- ja Integratsioonifondi kaudu ning siseministeerium.

Teavitusprojekti “Saame tuttavaks!” projektijuhi ja Eesti Pagulasabi ürituste koordinaatori Polina Polyakoffi sõnul toetavad ühisüritused nii vastuvõtvate kogukondade mõistvat suhtumist uute saabunute suhtes kui ka saabunute kohanemist uues ühiskonnas. “Inimeste suhtumine sisserändajatesse on ühiskondliku sidususe mõttes väga oluline. Meie ühisürituste eesmärk ongi tekitada positiivseid otsekontakte ühes piirkonnas elavate inimeste vahel,” selgitas Polyakoff projekti eesmärke.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles