Juhtkiri: Rakvere kui kunstilinn-galerii

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pikk tänav.
Pikk tänav. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Eile alanud vahva algatus muuta kogu Rakvere linn üheks suureks kunstigaleriiks teenis asutustelt ja eraisikutelt meeldiva vastukaja.
Idee muuta Rakvere Eesti suurimaks kunstigaleriiks sündis mitme Rakvere kultuurivedaja peas ja selle elluviimiseks on oma jõud ühendanud Rakvere linn, teater, rahvamaja, kunstikool Athena ja teisedki koolid. Kaasa lööma on kustutud ka kõiki muid asutusi ja linnarahvast.


On ju tegelikult kõikjal meie seas varjatud andeid, kes oma lõbuks joonistavad või mingil muul moel end loominguliselt välja elavad.
Üks asi on ise midagi kunstilist oma lõbuks teha, aga hoopis teine asi seda teistele avalikult näidata. Siinkohal jääb tihtipeale puudu nii julgusest kui ka enesekindlusest. Enamasti mõeldakse, mis teised mõtlevad ja äkki naeravad veel tagaselja ning peavad imelikuks. Isetehtu tundub selle loojale vahel ka nii isiklik, et selle arvustamist oleks raske taluda.
Sotsiaalvõrgustiku Facebook üldiselt positiivsesse suhtluskeskkonda üles pandud loomingule osaks saavad head sõnad on hakanud tasapisi harrastuskunstnike sisemisi hirmumüüre murendama.
On suur samm edasi, kui keegi Rakvere kui galeriilinna raames julgeb oma loomingut teistega jagada ja harrastuskunstnikuna kapist välja tulla. Veelgi vahvam oleks, kui mõne veel avastamata talendi julgus käimas aktsioonis osaleda saaks tema kunstialase tähelennu alguseks.

Tegelikult võib igaüks olla kunstnik. Kunst on kõikjal meie ümber ja selle nähtuse piirid on aegade jooksul väga erinevates suundades laienenud. Kel vähegi aega ja mõttelendu, see leiab omale loominguliseks väljenduseks sobiva algmaterjali, stiili ja lahenduse teostamiseks.
Juba eile oli vahva jalutada kesklinna tänavatel ja näha vaateakendel kunstiteoseid. Virumaa Teataja tahab julgustada kõiki kaasa lööma ja andma oma panust Rakvere linna-galerii ekspositsiooni täienemisele. Kunst rahva ja rahvas kunsti sekka!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles