Parimad ajalootundjad sõidavad Pariisi

Andres Pulver
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lumme mattunud Pariis.
Lumme mattunud Pariis. Foto: Thibault Camus/AP/Scanpix

SA Virumaa Muuseumid korraldab 21. ja 22. veebruaril traditsioonilise Eesti vabariigi aastapäevale pühendatud mälumängu, milles esitatakse 30 Eesti ajalugu, kirjandust, kultuuri ja loodust käsitlevat küsimust.

21. veebruaril oodatakse osalema kolmeliikmelisi võistkondi keskkoolide ja gümnaasiumide gümnaasiumiastmest ning 22. veebruaril põhikoolidest ning keskkoolide ja gümnaasiumide põhikooliastmest.

Parimale gümnaasiumiastme võistkonnale koos õpetajaga on auhinnaks reis Pariisi ning parimale põhikooliastme võistkonnale koos õpetajaga reis Tallinna Eesti ajaloomuuseumisse.

Mälumängud algavad mõlemal päeval kell 12 Rakvere rahvamaja suures saalis. Osalemiseks palutakse registreerida kuni 19. veebruarini e-posti aadressil info@svm.ee.

Eesti vabariigi 100. sünnipäevale pühendatud mälumäng on ühtlasi 15. kord SA-l Virumaa Muuseumid kooliõpilastele Eesti riigi sünnipäeval mälumängu korraldada ning esimene kord, kui võistlema kutsutakse ka põhikoolid.

Varasematel aastatel on mälumängu võitjad saanud külastada muuseume Viinis, Londonis, Berliinis, Peterburis, Stockholmis, Riias ja mujal.

SA Virumaa Muuseumid juhataja Ants Leemetsa sõnul valiti käesoleval aastal Pariisi külastus mälumängu auhinnaks seetõttu, et saja aasta eest suundus just sinna välisdelegatsioon, kelle ülesandeks oli Eesti riigile suurte lääneriikide tunnustus võita.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles